Top 10

2024.09.02. 14:39

Szilvaszombat, óriási vihar és súlyos baleset – ezeket olvastátok a legtöbben a múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Kétbodonyi Szilvaszombat: csaknem 19 ezer darab gombóc készült

A Kétbodonyi Szilvaszombaton közel 19 ezer darab, különböző ízesítésű szilvásgombóc készült
A Kétbodonyi Szilvaszombaton közel 19 ezer darab, különböző ízesítésű szilvásgombóc készült
Fotó: Vendel Lajos / Forrás:  Nool

Kétbodony önkormányzata huszonegyedik alkalommal rendezte meg a nemzetiségi gasztronómiai folklór rendezvényt szombaton, a művelődési ház udvarán. A Kétbodonyi Szilvaszombaton közel 19 ezer darab, különböző ízesítésű szilvásgombóc készült.

9. Kiderült, mikor nyithat az új drogéria Balassagyarmaton

Mint arról korábban beszámoltunk: új drogéria épült Balassagyarmaton. A hosszas várakozás után szeptemberben kinyithat új, nagyobb helyén a dm.

8. Emlékművet állítottak a hősi halott apácának Érsekvadkerten (fotók)

A Győrben hősi halált halt Szebalda szerzetesnővér emlékére és tiszteletére a római katolikus egyházközség egy emlékhelyet hozott létre Érsekvadkerten. A Szebalda nővért ábrázoló szobrot vasárnap délelőtt avatták fel és áldották meg.

7. Mobiltelefon az iskolában, így korlátozzák az okoseszközöket szeptembertől

A közelmúltban hivatalosan is megjelent a rendelet, amely korlátozza az okoseszközök iskolai használatát. A szabályozás szerint tanítás előtt el kell venni a mobiltelefonokat a tanulóktól, s majd csak a tanítás végén kaphatják azt vissza. Kiderült, vannak olyan tárgyak is, amelyeket mostantól tilos lesz bevinni az iskolába.

6. Nyest az autóban: több százezres károkat okozhat az apró ragadozó

Apró, sáros mancsnyomok az autó tetején. Sokan szembesülhetnek ezzel a kellemetlenséggel visszatérve parkoló járművükhöz. A nyest azonban ettől komolyabb károkat is okozhat a motortérben.

5. Lemondásokat hozott a salgótarjáni közgyűlés csütörtöki ülése

Három salgótarjáni önkormányzati tulajdonú cég, illetve intézmény vezetője is közös megegyezéssel távozik pozíciójából. Pataki Csaba pedig lemondott az alpolgármesteri tisztségéről – derült ki a salgótarjáni közgyűlés csütörtöki ülésén.

4. Teljes útzár volt Salgótarján és Somoskőújfalu között, autóba szorult sofőrt mentettek

Salgótarján és Somoskőújfalu között egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze csütörtök délelőtt.

A helyszínre több mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak, egy fiatal nőt súlyos, egy fiatal férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak földi úton kórházba
Fotó: Vendel Lajos/Nool

3. Figyelem! Szeptembertől változik a buszjáratok menetrendje Nógrádban

A Volánbusz a hivatalos honlapján osztotta meg, hogy változnak a buszjáratok menetrendjei szeptember 1-től kezdődően Nógrád vármegyében.

2. Áldást kaptak a motorosok Szentkúton

Több száz vasparipa sorakozott fel Mátraverebély-Szentkúton augusztus 25-én, vasárnap délelőtt. A hagyományokat folytatva idén is megtartották a motoros zarándoklatot, amelynek alkalmával ünnepi szentmisét celebrált Főcze Bonaventura dévai plébános.

1. Tombolt a vihar Nyugat-Nógrádban – Fákat csavart ki, vezetéket szakított le

Kedd este megérkezett az eső Nógrádba. Nyugat-Nógrádban tombolt a vihar. Az erős szél fákat csavart ki, vezetékeket szakított le. Balassagyarmaton vízbe gázoltak az autók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában