Árvízi védekezés

9 órája

Az Ipoly Erdő Zrt. is részt vesz az árvízvédelemben

Az Ipoly Erdő Zrt. a Facebook oldalán számolt be róla, hogy részt vesznek az árvízvédelemben.

Lászlók Judit

„A Duna áradása a Dunakanyar vonalát is kiemelten veszélyezteti. A védekezés széleskörű összefogással, mindenütt nagy erőkkel zajlik. A mobilgát-szakaszok elkészültek, a hagyományos technológiák kiépítése is a végéhez közeledik.” – olvasható a közleményben. Hozzátették: ”Társaságunk három, a térségben érintett erdészete – a Nagymarosi, a Királyréti és a Váci –szoros kapcsolatot tart az árvízvédelemben illetékes önkormányzatokkal és operatív csoportokkal. Munkatársaink a szabadidejükben is kiveszik a részüket a védekezés munkáiból, többen közülük speciális szakismerettel, a közreműködő helyi civil szervezetekhez csatlakozva.” 

A társaság a bejegyzésben kiemelte továbbá, hogy szükség esetén földmunkagéppel, pótkocsis traktorokkal és terepjárókkal is együttműködnek a szervezőkkel. Majd kitértek arra is, hogy a 12. számú főút forgalma esetleges korlátozásának idejére, a szobi kistérség megközelítését a Diósjenő-Kemencei erdészeti út megnyitásával fogják segíteni.

„Bízunk benne, hogy a hivatásos és a civil védekezők példás összefogása mindenütt sikerre vezet” – közölte az Ipoly Erdő Zrt.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában