Árvíz

10 órája

Nyugat-nógrádiak, figyelem: az árvíz miatt ingyenes az M2-es!

Mint arról korábban beszámoltunk: a Duna kilépett medréből elöntve több utat és járdát a szomszédos megyében is. Az árvíz elleni védekezés miatt lezárják a 2-es főutat Sződligetnél. A lezárás idejére ingyenes lesz az M2-es autópálya, hogy az autósok továbbra is zavartalanul közlekedhessenek.

Lukács Zsófia

Duna vízszintjének gyors emelkedése miatt folyamatosan dolgoznak az árvízvédelmi szakemberek és az önkéntesek a térségben. 

árvíz
Az árvíz idejére ingyenes lesz az M2-es autópálya
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Sződligetnél az árvíz elleni védekezés miatt lezárják a 2-es főutat. A település polgármestere, Juhász Béla Róbert közölte, hogy a lezárás idejére ingyenes lesz az M2-es autópálya, hogy az autósok továbbra is zavartalanul közlekedhessenek – számolt be róla a vg.hu.

Juhász Béla Róbert a Facebook-oldalán azt írta, hogy matrica nélkül járható a vonal, ameddig a 2-es főút le van zárva. Kerülő útnak az M2-es autópályát jelölték ki, ahol értelemszerűen útdíjat kellene fizetniük az autósoknak. A különleges helyzetre való tekintettel ettől most eltekintenek.

A terelést nehezítette volna, hogy az M2-es autópálya gödi csomópontját lezárták volna szeptember 18-án és 19-én. Juhász Béla Róbert ismertette: a Magyar Közút Zrt. elhalasztja a tervezett karbantartást, hogy az autósok fennakadás nélkül használhassák az autópályát, ameddig tart az árvíz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában