Motoros zarándoklat

2024.08.25. 18:00

Áldást kaptak a motorosok Szentkúton (fotók)

Több száz vasparipa sorakozott fel Mátraverebély-Szentkúton, a nemzeti kegyhelyünkön vasárnap délelőtt. A hagyományokat folytatva idén is megtartották a motoros zarándoklatot, amelynek alkalmával ünnepi szentmisét celebrált Főcze Bonaventura dévai plébános.

Sipos Nina Vivien

A hagyományokat tartva immáron tizedik alkalommal rendezték meg a motoros zarándoklatot Mátraverebély-Szentkúton vasárnap.  A rendezvény főszervezője idén is Bátor Botond pálos szerzetes volt, aki saját járgányával vett részt a zarándoklaton és a körmeneten.

motoros
Áldást kaptak a motoros zarándokok
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Népszerű volt a motoros zarándoklat

A jubileumi évforduló alkalmából több száz motoros, hívő és érdeklődő látogatott el az ország különböző pontjairól – a Felvidékről, de még a határon túlról is – a nemzeti kegyhelyünkre, hogy részt vehessenek az ünnepi szentmisén, és áldást kérjenek járműveikre.  A nap gyóntatással kezdődött, majd harangszó jelezte az ünnepi szentmise kezdetét, amelyet Főcze Bonaventura ferences, dévai plébános celebrált. 

A szertartás végén áldás szállt a jelenlévőkre, illetve a vasparipákra egyaránt, majd aki csak tehette – köztük Bátor Botond pálos szerzetes is – motorjának nyergébe pattant, hogy részt vegyen a motoros körmeneten. Végül megáldották a zarándokokat és a kegytárgyakat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában