Nool.hu videó

2024.08.27. 18:15

Tombol a vihar Nyugat-Nógrádban – Fákat csavart ki, vezetéket szakított le (fotók, videó)

Kedd este megérkezett az eső Nógrádba. Nyugat-Nógrádban tombol a vihar. Az erős szél fákat csavart ki, vezetékeket szakított le. Balassagyarmaton vízbe gázolnak az autók.

Gulyás Edina

Vártuk ugyan az enyhülést hozó esőt, de amíg Salgótarjánban csak a port verte el a zápor, addig a megye nyugati felén tombol a vihar. Olvasóink arról számoltak be, hogy Balassagyarmaton magasan áll a víz az utcán, fákat csavart ki, cserepeket bontott a szél. Áram sincs több helyen. 

A gyarmati Dózsa utca környékén is tombolt a vihar, az erős szél fákat csavart ki
A gyarmati Dózsa utca környékén is tombol a vihar, az erős szél fákat csavart ki
Fotó: Beküldött

– Még tart a vihar, azonban több fakidőlésnél dolgoznak a tűzoltók a 22-es számú főúton, Balassagyarmat és Patvarc között. A városban a sínre is rádőlt egy fa, így a vonatközlekedésben is fennakadást okoz – tájékoztatta portálunkat Juhász László, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. – Balassagyarmaton az egyik játszótérnél leszakadt egy platánfa ága, az ott parkoló autókra zuhant. 

A Nagylóci Polgárőr Egyesület közösségi oldalán arról tájékoztatta a helyieket, hogy hirtelen jött vihar miatt az egyesület járőrszolgálatot lát el a településen. 
A vízelvezető árkok elvezetik az eső miatt keletkezett nagyobb vízmennyiséget. A Pacsirta úton leszakadt az elektromos vezeték a szakemberek a helyszínen vannak, akik arról számoltak be, hogy a település egy részén egészen a holnap hajnali órákig nem lesz áram.

Salgótarjánban is felhőszakadás váltotta fel a kánikulát kedd délután

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában