Matúz

9 órája

Matúz Gábor a vendég a róla szóló könyv bemutatóján a moziban, koncertek és kiállítás is lesz

Szeptember 21-én Balassagyarmaton a Madách Moziban egy izgalmas programon vehetnek részt az érdeklődők.

Lukács Zsófia

A tartalmas délután és este egy könyvbemutatóval indul, 17 órától Varga Mária: Matúz című portré-monográfiáját mutatja be Ács Margit Kossuth- és Prima Primissima díjas író, szerkesztő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Mező Gábor kutató, újságíró, Varga Mária, a könyv szerzője, valamint Matúz Gábor és a műsorvezető Házy Attila.

Varga Mária irodalomtörténész új könyvében a főszereplő, Matúz Gábor „eddigi – bizonyos elemeiben kétségtelenül vitára ingerlő, de mindenképpen elismerésre méltó – munkásságán keresztül enged bepillantást a Kádár-korszak, a rendszerváltás, az Antall-, Boross-, Horn-, Medgyessy-, Gyurcsány- és Orbán-kormányok média- és kultúrtörténetébe. Ritka kordokumentum, személyesre hangolva.
A program a könyvbemutatóval nem ér véget, 19 órától a Szabadgyalog, Tarr Béla Balassagyarmaton forgatott filmjét vetítik le, majd a Rocktáncház 36. születésnapi buliján az Európa Kiadó és Kinopuskin lép a színpadra 21 órától. Mindemellet a Balassagyarmat – Szabadon  című kiállítást is egész nap megtekinthetik a helyszínen Tyekvicska Árpád összeállításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában