Akciódús! – Kibeszéltük az elmúlt hét nógrádi bűntényeit és tűzeseteit (podcast)

Mozgalmas napokat tudhatnak maguk mögött a nógrádi egyenruhások. Bűncselekmények és műszaki mentések során avatkoztak be a rendőrök, illetve a tűzoltók. Az esetek részleteiről beszélgettünk a rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivőivel.

Sipos Nina Vivien

Műszaki mentések és tűzesetek adtak munkát az elmúlt napokban a nógrádi lánglovagoknak – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a műszaki mentések során többnyire balesethez riasztották a tűzoltókat, de emellett számos alkalommal vonultak tűzesetekhez is. A lángok leginkább családi házban, lakásban, illetve gépjárműben keletkeztek. Ennek okán a lakástüzek, valamint a gépjárműtüzek megelőzésére hívta fel a figyelmet a szóvivő. Podcastünkben arra is kitért, hogy elismeréseket adtak át hétfőn egy ünnepi állománygyűlés keretében a katasztrófavédelem központjában.

Bűntény és tűz
Bűntények és tűzesetek adtak munkát az egyenruhásoknak
Forrás: Illusztrációs fotó: MW

Bűntények miatt intézkedtek a nógrádi rendőrök

Mint arról Verebélyiné Illés Beáta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense beszámolt: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett miatt indított eljárást még szeptemberben egy 40 éves salgótarjáni férfi ellen, akinek ügyében most döntött a bíróság. Továbbá elfogtak a rendőrök a napokban egy 53 éves salgótarjáni nőt, aki új pszichoaktív anyagot árult már január óta a megyeszékhelyen. Az eset során kihallgatták a tettest, őrizetbe vették, majd kezdeményezték kihallgatását. 

A sajtóreferens kifejtette: Európa-bajnok lett Honti Attila rendőr alezredes, aki a közelmúltban Portugáliában, Bragában vett részt a X. Rendőr és Tűzoltó Európa Játékokon. Mindemellett fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak az közlekedők a közutakon és a temetők környékén Nógrád vármegyében mindenszentekkor és halottak napján. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában