Olcsón, egészségesen, magyarosan! – a palóc séf látott el hasznos tanácsokkal (podcast)

Valószínűleg észre sem vesszük, hogy mennyi ételt és élelmiszert pazarlunk el rendszeresen, miközben más országokban hatalmas probléma az éhínség és az alultápláltság. Az október 16-ai élelmezési világnap alkalmából a fenntarthatóságról, a tudatos vásárlásról, az olcsó, egészséges, mégis magyaros ételekről, továbbá a megfelelő táplálkozásról beszélgettünk podcastünkben Oláh Gergely salgótarjáni séffel.

Sipos Nina Vivien

A változatos, tápláló, megfizethető és biztonságos élelmiszerek mindannyiunk számára szükségesek az aktív és egészséges élethez. Ugyanakkor érdemes megfigyelnünk habitusainkat, hogy milyen ételek is kerülnek nap mint nap az asztalunkra, és ami a legfontosabb, hogy mekkora mennyiségben. Az október 16-ai élelmezési világnap egy jó alkalom arra, hogy észrevegyünk, mennyi élelmiszert is pazarlunk el amiatt, hogy egy ősemberekre jellemző „gyűjtögető életmódot” folytatunk – ez különösen igaz a magyar háztartásokra –, és felhalmozunk feleslegesen bizonyos alapanyagokból, miközben más régiókban óriási probléma az éhezés.

Az egészséges ételek is lehetnek magyarosak – Oláh Gergellyel beszélgettünk
Az egészséges ételek is lehetnek magyarosak – Oláh Gergellyel beszélgettünk
Fotó: Sipos Nina / Forrás: Nool.hu

Helyezzük az egészségünket a középpontba!

Valóban drágábbak-e az egészséges ételek, mint a „junk food” nevezetű szemét élelmiszerek? Melyek azok az alapanyagok, amelyek elérhetőek minden ember számára és még a szervezetünkre is jó hatással vannak? Mivel tudnánk helyettesíteni a naponta használt alapanyagokat a magyaros ételek elkészítésénél, hogy az egészségesebb legyen? Mindezekre a salgótarjáni szakácsmestertől, neves palóc séftől, Oláh Gergelytől kapunk választ legújabb podcastünkben.

Ezen érdekes témák mellett még a hozzáférhetőség, a tudatos vásárlás, a fenntarthatóság és a kiegyensúlyozott, egészséges étrend kérdéseit is körbejártuk a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola szakoktatójával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában