Szabadság és függetlenség

2 órája

Menczer Tamás: nem vagyunk alárendelve senkinek

A magyarok 1956 októberében hoztak egy világos döntést, amelyre az egész világ felfigyelt: a szabadságukat, a függetlenségüket nem adják, nincsenek alárendelve senkinek – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerdán Zsámbékon, az ünnepi megemlékezésen.

MW

Menczer Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója Kmetz Mihály ötvenhatos hős emléktábláját koszorúzza Zsámbékon

Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala

Menczer Tamás, aki Pest vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője is, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen hozzátette, az 56-osok tette örökké köszönetet és tiszteletet érdemel és meg is erősít bennünket. Olyan fal van mögöttünk, melynek mindig nekivethetjük a hátunkat a harcainkban, csatáinkban és kihívásainkban – hangoztatta.

A szabadság számunkra életösztön. Mi, magyarok ma sem szeretjük, hogyha alávetettként tekintenek ránk

– jelentette ki, hozzátéve, 1956 története is elmondja:

a magyar érdek és a magyar függetlenség kizárólag a magyaroknak fontos.

Értékelése szerint „soha nem voltunk olyan közel egy harmadik világháborúhoz, egy atomháborúhoz, mint jelenleg” a szomszédunkban pusztító háború miatt. A háborúra a magyar válasz a tűzszünet, a tárgyalás és a béke.

Hozzátette, a magyaroknak kezdettől fogva igazuk volt „korunk másik nagy kihívásával”, a migrációval kapcsolatban is, amit a párhuzamos társadalmak kialakulása, a bűncselekmények és a terrortámadások bizonyítanak. „A magyar válasz a bevándorlással kapcsolatban a biztonság” – emelte ki.

Azt mondta, Magyarország elutasítja, hogy a háború, a rossz döntések és a szankciók árát vele fizettessék meg, a keleti és a nyugati világot gazdasági értelemben szétválasszák.

A magyar válasz a gazdasági semlegesség, amely az emberekről szól, mert ez az egyetlen út ahhoz, hogy az ország eddig közösen elért eredményeit megvédje, és új céljait elérje.

Mi, magyarok a nehéz helyzetekben mindig összefogtunk és egyetértési pontokat alakítottunk ki, ma is ezt tesszük. És ez az oka annak, hogy Magyarország a válságokból mindig megerősödve jött ki. (…) Mi a bajban mindig harcolunk, és a végén mindig győzünk

– zárta köszöntőjét Menczer Tamás.

Horváth László (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, egy helyi tanár, Domokos Kázmér megírta 1956 zsámbéki hőse és mártírja, Kmetz Mihály történetét, aki 18 évesen vesztette életét Budapesten, a Logodi utcában.

Az ünnepség résztvevői a Kmetz Mihály tiszteletére elhelyezett zsámbéki emléktábla előtt koszorúztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában