Tolvajok és tűzesetek – nem unatkoztak a rendőrök és a tűzoltók (podcast)

Nem unatkoztak az elmúlt hét során sem szűkebb hazánk egyenruhásai. A rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivői podcast-adásunkban összegezték a legfontosabb tudnivalókat és eseményeket.

Sipos Nina Vivien

Verebélyiné Illés Beáta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense elmondta, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint 2023 szeptemberében erőszakos módon kirabolt egy idős nőt Jobbágyiban, majd bezárta saját háza pincéjébe. Az ügy egyéb részleteit podcast-adásunkban ismertette. 

Legfrissebb podcastünkben a rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivői összegezték az elmúlt hét eseményeit
Legfrissebb podcastünkben a rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivői összegezték az elmúlt hét eseményeit
Fotó: Belish / Forrás:  Shutterstock

Pörgős mindennapok a rendőrségen

Az utóbbi időben megnövekedett térségünkben a bolti lopások száma, így a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy rendkívül súlyos következményekkel és pénzbírsággal járhat a rablás vétség elkövetése. Mindemellett továbbra is kiemelt figyelmet fordít a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közúti balesetek megelőzésére, aminek az őszi időszakban az egyik alapvető kérdése a látás és a láthatóság fontossága. Ennek kapcsán hasznos tanácsokat osztott meg a sajtóreferens.

Nem tétlenkedtek a tűzoltók sem

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta portálunknak, hogy több mint harminc lakossági bejelentés érkezett a tűzoltóság műveletirányító központjába az elmúlt pár napban. Nem unatkoztak szűkebb hazánk tűzoltói, hiszen számos közúti balesethez, műszaki mentéshez és tűzesethez riasztották őket. 

A szóvivő hangsúlyozta adásunkban: rendkívül fontos a szén-monoxid-érzékelő beszerzése, hiszen ezáltal megelőzhetjük, hogy baleset vagy tragédia történjen. A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan, mérgező gáz, amely alacsonyabb koncentrációban belélegezve kezdetben fejfájást, hányingert, izomgyengeséget okoz, súlyosabb esetben és magasabb koncentrációban azonban már eszméletvesztéshez és halálhoz vezet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában