Közös akció

2 órája

Drogterjesztés közben teperte le a TEK a varsányi dílert

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával minap lakóhelyén fogtak el egy varsányi fiatalt. A gyanú szerint huzamosabb ideje rendszeresen árult új pszichoaktív anyagot vevőinek.

Nool.hu

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunkkal közölte: a 20 éves férfi januártól rendszeresen új pszichoaktív anyagot árusított az ismeretségi körébe tartozó vevőinek, ezért a szécsényi nyomozók július elején előállították a rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki. Ekkor a házkutatás során a férfinál 0,45 gramm kábítószergyanús, fehér kristályos anyagot találtak és foglaltak le a rendőrök.

új pszichoaktív anyag
Új pszichoaktív anyagot terjesztett a varsányi fiatal
Forrás: Police.hu

Rendszeresen árulta az új pszichoaktív anyagot

– Az elkövető az eljárás ellenére tovább ténykedett dílerként, és vevői körét további ismerősökkel, közöttük – a gyanú szerint – fialakorúval is bővítette, ezzel biztosítva megélhetését. Munkatársaink a begyűjtött adatok és terhelő információk alapján – a TEK műveleti egységének bevonásával – minap Szécsényben fogták el a fiatalembert, előállítása után ismét kihallgatták a rendőrkapitányságon, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.

Kiemelte: a házkutatás során a nyomozó hatóság tagjai közel 40 gramm port és kristályos állagú, droggyanús anyagot, valamint a fogyasztásukhoz használt eszközöket, egy gáz-riasztó fegyvert, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében pénzt foglaltak le.

 Az eddigi bűnlajstromát bővítve a hatóság már a férfit kínálással, átadással, kereskedelemmel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, továbbá tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is gyanúsítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában