Jogszerű leadás

2 órája

Ennyit fizetnek a régi háztartási gépekért a nógrádi MÉH-telepeken

Az elektronikai hulladék az egyik leggyorsabban növekvő hulladéktípus és számos berendezés alkatrészei újrahasznosíthatóak. A régi háztartási gépeket bármikor leadhatjuk a nógrádi MÉH-telepeken is.

Futó Dávid

Az elektronikai hulladék az egyik leggyorsabban növekvő hulladéktípus és számos berendezés, háztartási gép alkatrészei újrahasznosíthatóak. Emiatt a hulladékkezelés kérdése az Európai Unióban és Magyarországon is kiemelt figyelmet kap. A lakosságot egyre inkább arra ösztönzik, hogy megfelelően kezelje az e-hulladékot – írta meg a femina.hu.

háztartási gép
A régi háztartási gépekért különböző összegeket fizethetnek a hulladékudvarok
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Több helyre is leadhatjuk a háztartási gépeket

Nógrád vármegyében is több átvevőhely található, ahol ingyenesen le lehet adni az elektromos és elektronikai berendezéseket, és akár ösztönző díj formájában készpénzt is fizetnek értük. A 2023. július 1-jén életbe lépett új hulladékgazdálkodási rendszernek köszönhetően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. végzi a települési hulladék gyűjtését és kezelését. Az új rendszerben minden lakcímmel rendelkező magyar állampolgár leadhatja e-hulladékát a hulladékudvarokban, beleértve a Nógrád megyei települések hulladékudvarait is.

A lakosság különböző díjazásokat kap attól függően, hogy milyen típusú berendezést adnak le. Például a régi képcsöves tévékért kilogrammonként 7 forintot, a háztartási nagygépekért pedig akár 70 forintot is fizetnek. A leadáskor szükséges bemutatni a személyazonosító igazolványt, lakcím- és adókártyát, és érdemes előre tájékozódni a helyi hulladékudvarok nyitvatartásáról, mivel néhány esetben bejelentkezés szükséges.

Nógrád vármegyében is több helyen lehetőség van a hulladék leadására, ezzel támogatva a környezettudatos hulladékkezelést és az e-hulladék újrahasznosítását. Az átvevőhelyek listáját ide kattintva lehet átböngészni, az ösztönző díjakról pedig itt találhatók további információk.

A palackok árát is visszakapjuk

Mint arról korábban portálunk beszámolt: a különböző termékek újrahasznosításával és a szelektív hulladékgyűjtéssel az utóbbi években elég sokat találkozhattunk, hiszen társadalmi szinten egyre népszerűbb a ökotudatosság. A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. egy olyan új, előnyökben gazdag visszaváltási rendszert vezetett be idén, mely még a fogyasztókat is arra motiválja, hogy jobban odafigyeljenek a környezetre, és visszavigyék a palackokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában