Top10

2024.08.26. 06:50

Ufo-észlelés, Demjén koncert és halálos baleset – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

10. Miniszteri elismerés koronázza a balassagyarmati igazgatóhelyettes munkáját

miniszteri elismerés
Kalóz Erika miniszteri elismerést érdemelt munkájáért
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Négy évtizedes pályafutása elismeréseként a szaktárca Kalóz Erikát, az NVSzC Szent-Györgyi Albert Technikum szakmai igazgatóhelyettesét Miniszteri Elismerő Oklevéllel jutalmazta nemzeti ünnepünk alkalmából.

9. Szociális bérlakások: az országban elsőként Karancsságon állnak a falak

Hét új, könnyű szerkezetes lakóház építése kezdődött el az elmúlt hetekben Karancsságon. Egy országos projekt keretében elsők között itt alakít ki, a lakhatást segítő programja részeként, szociális bérlakásokat a Máltai Szeretetszolgálat.

8. Pajtaszínház: mesés előadásokat mutattak be Palotáson

Másodszor rendezték meg a Nógrád Vármegyei Pajtaszínház Találkozót, amelynek Palotás adott otthont múlt szombaton. Az eseményen az amatőr színjátszó csoportok bemutathatták tehetségüket a közönség előtt.

7. Rabok siettek a balassagyarmati rendőrök segítségére

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületének villanyszerelési munkáit nem mindennapi módon, szakképzett rabok végezték el, akik bizonyíthatták szakmai tudásukat is.

6. Hihetetlen megoldás! – száz éve ellenáll a talajvíznek a kazári családi ház

Kazár utcáin sétálva megannyi meseszép, a hagyományos népi építészet jegyeit viselő épületet fedezhetnek fel az oda látogatók vagy a településen átutazók. Az azonban talán még az ott élők közül is kevesek számára ismert, hogy vannak a községben olyan házak, amelyeknek falai az építőik leleményességéből fakadó különleges megoldásnak hála száz éve ellenállnak a talajvíznek.

5. Elismerték a polgárőrök munkáját Bercelen

Idén Bercelen rendezték meg a Nógrád Vármegyei Polgárőr Napot. Az eseményen elismeréseket is átadtak a kiemelkedő szolgálatért.

4. Három évtized után sem tudni, milyen égi jelenségek történtek Nógrádban

A kazári származású Miskolci László gyűjti az UFO-észleléseket, utána is jár a részleteknek, tapasztalataiból több könyvet is megjelentetett már, illetve mi is beszámoltunk róluk. Az alábbiakban öt olyan esetet osztott meg velünk, amelyre a mai napig nincs magyarázat.

3. Augusztus 20.: több nógrádi vett át rangos állami elismerést

Az augusztus 20-ai ünnep alkalmából nógrádi embereket is rangos díjakkal tüntettek ki a napokban.

2. Életét vesztette a sofőr a szátoki balesetben

Halálos baleset történt augusztus 21-én délután Szátok közelében, a 2117-es úton, a 4-es kilométerszelvénynél.

1. Elsöprő sikert aratott Demjén Ferenc koncertje Salgótarjánban 

Demjén Ferenc adott ünnepi koncertet augusztus 20-án, Salgótarjánban. A város szíve csurig megtelt érdeklődőkkel, a majd' kétórás koncert elsöprő sikert aratott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában