Ünnepi kitüntetés

2024.08.20. 11:42

Augusztus 20.: több nógrádi vett át rangos állami elismerést

Az augusztus 20-ai ünnep alkalmából nógrádi embereket is rangos díjakkal tüntettek ki a napokban.

Nool.hu

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Simon Lajos, a tarjáni Zenthe Ferenc Színház alapító igazgatója. 

Rangos állami kitüntetés államalapítás
Az államalapítás ünnepén minden évben díjakat is osztanak Budapesten
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Magyar Állami Népi Együttes énekese Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át. 

Hegedűs Ferenc autószerelő, a rétsági Műszeres Vizsgálóállomás tulajdonosa a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült. 

A Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetettjei között szerepel dr. Szakács Zoltán, a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet nyugalmazott szülész-nőgyó­gyász főorvosa is.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy balassagyarmatiak is állami kitüntetést vettek át Magyarország születésnapján. 

Vincze László, Mátraszele polgármestere a Facebook-oldalán közölte, hogy a köztársasági elnök több mint három évtizedes eredményes településvezetői és közéleti munkája, valamint Mátraszele, Bárna és Vizslás közötti együttműködés kialakításában vállalt szerepe elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta z ünnep alkalmából.

Kucsera Andrásné, a Nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a Nógrád Vármegye Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselője a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető minisztertől augusztus 20-a alkalmából Budapesten.

A Magyar Bronz Érdemkeresztet vehette át Vadasi Zsuzsanna, a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője nemzeti ünnepünk alkalmából.

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában