Nógrádi UFO-akták

2024.08.18. 19:40

Három évtized után sem tudni, milyen égi jelenségek történtek Nógrádban

A kazári származású Miskolci László gyűjti az UFO-észleléseket, utána is jár a részleteknek, tapasztalataiból több könyvet is megjelentetett már, illetve mi is beszámoltunk róluk. Az alábbiakban öt olyan esetet osztott meg velünk, amelyre a mai napig nincs magyarázat.

Bakos László

– Az archívumomba böngészve megtalálhatjuk K. Lászlóné történeteit, aki Rétságon lakott. 1990. november 5-én Bánknál, a Rétság előtti útelágazásnál észlelt többedmagával két darab narancssárga gömböt. A Börzsöny-hegység felől közeledtek hozzájuk és Balassagyarmat irányába repültek tovább. Úgy 20 másodpercig tudták megfigyelni a jelenséget – vázolta az UFO-szakértő. Ezzel azonban nem ért véget a történet.

Különleges égi jelenségek: Miskolci László sokat tud a nógrádi UFO-kutatásról is
Különleges égi jelenségek: Miskolci László sokat tud a nógrádi UFO-kutatásról is
Forrás: Beküldött fotó

– A hölgy 1992 márciusában észrevette, hogy egy érdekes képesség birtokába került. Kanalat tudott hajlítani pusztán a gondolatával, valamint fém- és üvegtárgyak tapadtak a mellkasára. Sőt, erre képes volt a kislánya is. A megérzései felerősödtek, tudta, hogy mi fog történni a közeljövőben a környezetében, és ezt olykor belső képként is látta. A nyár folyamán több fénylő, csillogó gömböt pillantott meg az égbolton, de természetesen ezt még műholdaknak is betudhatnánk. Mindenesetre néhány UFO-észlelést követően többen is hasonló képességekről számoltak be, amelyek szépen lassan végül megszűntek. Többen úgy vélik, hogy a testünk töltődik fel valamivel, ami aztán fokozatosan megszűnik – elemezte Miskolci László.

Többször is felbukkantak a környéken az égi jelenségek

Korábban beszámoltunk arról, hogy 1991. augusztus 31-én a szécsényfelfalui Bartus Zoltán és a salgótarjáni Magyar István kamionjukkal tartottak hazafelé, amikor Szalmatercsnél egy nagyon fényes tárgy csatlakozott hozzájuk, ami a levegőben repült mellettük. Amikor megálltak a járművel, akkor a tárgy is megállt, és amikor elindultak, akkor az is követte őket. Ennek folytatására is kitért Miskolci László.

– Az UFO bizonyos időközönként „visszajárt” a környékre. 1993-ban több alkalommal is felbukkant és négy alkalommal is sikerült kamerával rögzíteni. Sajnos ezek a felvételek mára elvesztek, így egy igen fontos bizonyíték vált az enyészetté. Az adatok szerint rendszeresen egy bizonyos ház felé repült a jelenség – mintha a bentlakókat vizsgálná –, és akkor rendkívül kivilágította magát. A környék állatai ilyenkor mindig megvadultak, ami elég gyakori kísérőjelenség a külföldi szakirodalom szerint is. V. Tibor maga is látta az UFO-t, amit megpróbáltak gépjárművel megközelíteni, de mintha az érzékelte volna őket, folyton irányt váltott. Ám, hogy a jelenség mikor szűnt meg végleg, azt senki sem tudja – mesélte a szakértő.

Miskolci László egy hátborzongató esetet is megosztott portálunkkal

– P. Gy. egy belső ellenőr volt az egyik salgótarjáni nagyáruházban. 1993 júniusában, egyik éjjel arra ébredt, mintha nyomást érzett volna és nyílt seb volt a tarkóján. Ez végül nyomtalanul eltűnt. Amikor ránézett az ébresztőórára, akkor az öt percet késett, ami egyébként mindig hajszálpontosan szokott járni. Eközben olyan érzése volt, mintha valaki gondolatban beszélt volna hozzá, de hogy mit, azt nem tudja. Nos, bár erősen kétlem, hogy ez egy szimpla álom lett volna, de lehet, hogy egyébként nincs köze a földönkívüliekhez. Ennyi évtized távlatából már nehéz lenne megállapítani, hogy mi történt a salgótarjáni hölggyel – mondta a furcsa ügyről a kutató.

Le is rajzolta egy szemtanú, hogy mit látott

Szintén több mint három évtizede nincs magyarázat egy dorogházai esetre sem.

– B. József esete 1992 februárjában történt. A férfi a ház kapujában állt és az égen három UFO-t vett észre. Az egyik egy csészealj volt, dudorral a tetején, a másik kettő pedig leginkább egy Zeppelinre hasonlított. Ez utóbbiakat úgy 80 méter hosszúságúra saccolta, és úgy érezte, mintha direkt csakis neki mutatták volna meg magukat az idegenek. A szürkés-fekete objektumok csak álltak egy helyben a levegőben és végül elhalványultak. A szemtanú úgy véli, hogy ezek földönkívüli eredetű tárgyak lehettek, mert ilyen szinten még nem tart az emberi technológia – szemezgetett az archívumából a szakértő.

Ezt látta a szemtanú
Forrás: Beküldött fotó

Mint elmondta: az észlelések gyűjtésével az is a probléma, hogy nem egyhelyen rendszerezik őket.

– Valaki például a Gyomaendrődi Galaktika Baráti Körnek küldött egy salgótarjáni észlelést: „2012. július 19. Épp a szobámban voltam a szüleimmel, mert éppen átrendeztük. Hatalmas vihar volt. Úgy 22 órakor hat fénygömb nyíl alakban szállt fentről le, majd oldalra. Szállás közben a hat gömb összement három nagyobbá, és aztán eggyé. (Csíkot is húztak maguk után.) Ezek után hirtelen eltűnt. Anyukámmal láttuk a történteket az ablakból. Először azt hittük, hogy kidőlt egy villanyoszlop vagy elszakadt egy kábel. Ki is mentünk megnézni, de a villanyoszlop nem dőlt ki és egy kábel sem szakadt el. Nem bírtam lekamerázni, mert a telefonom a konyhában volt. De még most sem tudom, mik lehettek azok a gömbök” – osztotta meg velünk Miskolci László.

Furcsa jelenségeket látott?
Amennyiben ön is tapasztalt megmagyarázhatatlan dolgokat, írja meg nekünk a [email protected] címre!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában