Top10

22 órája

Rabok „szabadlábon”, jótékony adakozó, hollókői szüret – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk egy hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. A Karancs Szálló volt igazgatója tartott előadást Salgótarjánban

Az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozathoz csatlakozva egy rendkívül érdekes programot szervezett a napokban a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum. Gecse István, a Karancs Szálló egykori igazgatója tartott előadást az érdeklődőknek, akik emellett megtekinthették a Karancs 60 című időszaki kiállítást is.

Karancs Szálló, rabok
Salgótarján ikonikus épülete a Fő tér déli végéből fotózva 1978-ban
Fotó: Fortepan / Kádas Tibor / Forrás: Wikipedia

9. Tömeg mozdult meg Balassagyarmaton, sportolt egy jót a város

Minden korosztályt megmozgatott idén is a már hagyománnyá vált sportrendezvény az Ipoly-parti városban. A 41. Mozdulj Gyarmat! startolt el szombaton délelőtt, ahol a különböző sportoké volt a főszerep.

8. Megnyílt Földi Péter festőművész kiállítása Salgótarjánban

Kossuth-díjas festőművész tárlata nyílt meg pénteken délelőtt a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban. Az ünnepélyes megnyitón a kiállított alkotások készítője, Földi Péter is jelen volt, aki mélyenszántó gondolatait is megosztotta a közönséggel.

7. Távfűtés: Salgótarjánban dönthetnek a lakók, hogy dideregnek-e

Idén szinte nem is volt időnk felkészülni a hűvösebb őszi időre, a forró nyári napok egyik pillanatról a másikra változtak fogvacogtatóvá. A házak kéménye így már sok helyen füstölög, de mi a helyzet azokkal a társasházakkal, ahol a távfűtés biztosítja a meleget? Utánajártunk, hogy kérhetik-e és ha igen, mikortól a lakók a fűtés elindítását.

6. Majdnem megölte kislányát egy tolvaj a nógrádi hipermarketben

11 éves lánya szájába rejtve próbált kilopni az üzletből egy aranyszínű bizsuláncot egy áruházi tolvaj Nógrádban. A 34 éves nő az egyik ismert hipermarket önkiszolgáló pénztáránál próbálkozott az életveszélyes módszerrel.

5. Már halad a forgalom, de hetekig pokollá tette a cerediek életét a teljes útzár

Közel másfél hónap után ismét autók járnak a Salgótarján-Zabar összekötő úton. A 2304-es utat felújítási munkálatok miatt hetekig lezárták a forgalom elől, így az ott élők vagy a szomszédos vármegye felé kerülve, vagy az országhatárt átlépve, Fülek felől tudták csak megközelíteni a nógrádi vármegyeszékhelyt. Portálunknak több ceredi lakos is mesélt arról, hogy az elmúlt időszakban milyen nehézségekkel néztek szembe a teljes útzár miatt.

4. A polgármester is fegyvert fogott a salgótarjáni lövészek nyílt napján

A pár évvel ezelőtti újranyitás óta már harmadik alkalommal tartottak nyílt napot a salgótarjáni Gagarin pincelőtérben. A mostani apropóját a felújított álmennyezet hivatalos átadása adta.

3. Szüreti fesztiválon ünnepelték a szőlőt és bort Hollókőn

Szüreti fesztiválra csalogatták a látogatókat szombaton Hollókőn. A helybéliek hagyományos népviseletbe bújva, lóháton, hangos nóta kíséretében vonultak végig az Ófalun, hogy megünnepeljék a betakarítást, a szőlőt és a bort.

2. Jákob Zoltán Salgótarjánban: így segített a milliárdos!

Nagylelkű adományban részesült a minap egy salgótarjáni nélkülöző család. Jákob Zoli, milliárdos üzletember a közösségi oldalán jelentkezett be a vármegyeszékhelyről, megható videójában pedig az adakozás és az egymásra odafigyelés fontosságát hangsúlyozta.

1. Félmaraton a rácsok mögött, tíz rab teljesítette a távot a gyarmati börtönben

Rendkívüli sportesemény zajlott nemrégiben a börtön a falain belül, ahol tíz fogvatartott teljesítette a félmaraton távját. A programmal a Balassagyarmati Fegyház és Börtön célja nem csupán a fizikai aktivitás ösztönzése volt, hanem az elítéltek mentális és érzelmi fejlődésének támogatása is.

@jakob.zoli Adni jó🫶 Salgótarjánban jártam: azt szeretném megmutatni, hogy sokszor egy számunkra kis segítség is rengeteg jelenthet azoknak, akiknek kevesebb adatott🙏 Segítsünk egymásnak! #szeretet #jótékonyság ♬ eredeti hang - Jákob Zoli

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában