A polgármester is fegyvert fogott a salgótarjáni lövészek nyílt napján (fotók, videó)

A pár évvel ezelőtti újranyitás óta már harmadik alkalommal tartottak nyílt napot a salgótarjáni Gagarin pincelőtérben. A mostani apropóját a felújított álmennyezet hivatalos átadása adta.

Bakos László

Ahogy arról a rendező Salgótarjáni Sportlövész Egyesület vezetője, Kolláth Zoltán portálunknak beszámolt, a Magyar Sportlövők Szövetsége és a helyi önkormányzat támogatásával, valamint helyi cégek és magánszemélyek adományai segítségével tudtak a közel 1,8 millió forint forrást összegyűjteni, melyből augusztusban elkészült a modern álmennyezet és az abba beépített korszerű világítás. Ezzel kezdetét vette az eddigi „retrós hangulat” felszámolása.

Kreicsi Bálint polgármester is fegyvert fogott
Kreicsi Bálint polgármester is fegyvert fogott
Fotó: H.Cs. / Forrás: Nool

Az egyesület vezetője, Kolláth Zoltán beszámolt az eddigi munkákról és a jövő terveiről. 
– Folytatni szeretnék a felújítást, a lőpult és lőlap kihordó korszerűsítésével, a padlózat felújításával, a klubhelyiség és mellékhelyiségek korszerűsítésével – vázolta a célokat az edző.

Meghívott vendégként Kreicsi Bálint polgármester is méltatta és elismerte az eddigi munkát, illetve eredményes jövőt kívánt a lövőknek.

A vendégek és érdeklődők ezek után különböző légpuskákat és légpisztolyokat próbálhattak ki. Volt köztük magyar FÉG, orosz Izs, csehszlovák Slavia, német Suhl és FWB, valamint olasz Moríni, és Pardini légfegyver is. A fegyverek egy része matuzsálemi korú, de ma is jól működő, mellettük korszerű széndioxidos és sűrítettlevegős fegyvereket is kézbe vehetett a közel nyolcvan érdeklődő.

– Jó hangulatú rendezvény volt. Reméljük, hogy mindazok, akik itt kedvet kaptak a pontlövészetre, azokkal hamarosan találkozunk edzésnapokon is – fejezte ki reményét Kolláth Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában