Futás

2 órája

Félmaraton a rácsok mögött, tíz rab teljesítette a távot a gyarmati börtönben

Rendkívüli sportesemény zajlott nemrégiben a börtön a falain belül, ahol tíz fogvatartott teljesítette a félmaraton távját. A programmal a Balassagyarmati Fegyház és Börtön célja nem csupán a fizikai aktivitás ösztönzése volt, hanem az elítéltek mentális és érzelmi fejlődésének támogatása is.

Lukács Zsófia

A börtön falain belül hetek óta tartott a felkészülés, hogy a fogvatartottak, rendszeres edzésekkel és kitartó felkészüléssel teljesíteni tudják a 21,1 kilométeres félmaratoni távot.

Börtön falai között futottak félmaratont
Rajthoz álltak a börtön falai között, tízen lefutották a 21 kilométeres távot
Fotó: Beküldött

– A sportesemény célja a testi és lelki egészség megőrzése mellett a fogvatartottak közösségi életének erősítése és a pozitív életvitel előmozdítása volt. Az eseményt több hónapos felkészülés előzte meg. A félmaraton 21 kilométeres távját a börtön udvarán kijelölt, több körös pályán teljesítették – számolt be róla a balassagyarmati intézet.

Hozzájárul a sport a börtön lakóinak reintegrációjához is

Kiemelték, hogy a futás során nemcsak a fizikai állóképességet, hanem a kitartást és az elszántságot is próbára tették. A sport hozzájárul a fogvatartottak társadalomba való visszatéréséhez, hiszen megtapasztalhatják a siker és az önmagukért való küzdelem élményét. A büntetésvégre-hajtási intézet a fogvatartottak reintegrációját kiemelten fontosnak tartja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában