Heti Top 10

2024.07.08. 06:48

Itt a Top 10-es válogatás az elmúlt hét legolvasottabb cikkeiből

Összegyűjtöttük, melyik témák keltették fel leginkább az érdeklődéseteket az elmúlt hét napban.

Nool.hu

10. Ifjúsági házként éledhet újjá a szécsényi Flört

Az Egyesek Ifjúsági Egyesület ifjúsági házat hoz létre Szécsény központjában. A ház jelenleg felújítás alatt áll, azonban a közösségi teret és annak a programjait a fiatalok saját igényeik szerint alakíthatják majd a jövőben. Az ifjúsági ház várhatóan ősszel nyílik majd meg.

9. Emlékéremmel ismerték el a pásztói gimnázium francia tanárát

Mint arról a Mikszáth Kálmán Gimnázium a napokban beszámolt Facebook-oldalán, Martin Dupré tanár a Sauvageot emlékérem egyik idei díjazottja.

8. Kápolna-hegyi szentmisét tartottak: „emeld fel szívedet, közel van itt az ég”

Szent Péter és Szent Pál ünnepe alkalmából tartottak szentmisét szombaton a Karancs álló Szent Margit-kápolnánál. A Kápolna-hegyi szertartás után trianoni megemlékezést is tartottak.

7. Rezesbandával és néptáncosokkal mulathatnak a rimóciak

A tavalyi siker után idén is folytatódik a Kurázsdombi RezEsték, amelyen szabadtéren mulathatnak a rimóciak.

6. Életformaként tekint a sportra a salgótarjáni testépítő

A salgótarjáni származású Lichtmanegger-Tolmácsi Réka korábban vívásban is szép sikereket ért el, pár éve pedig a testépítés felé fordult. A közösségi médiában is sokan követik a tanácsait, és már a versenyeken is szép sikereket ér el a testépítő. Pályafutásáról, és a sportág szépségeiről is beszélgettünk vele.

5. Néprajzi tanórákon adják tovább a palóc értékeket

Digitális tudástárat hoztak létre a rimóci értékek őrzésére. Több mint 600 részletgazdag fénykép mutatja be a palóc viseletet, amellyel interaktív tanóra keretében ismerkedhetnek meg Nógrád vármegye diákjai.

4. Ötvenhat művész százhét alkotása tekinthető meg a 37. Balassagyarmati Nyári Tárlaton

Szombaton délután megnyílt a 37. Balassagyarmati Nyári Tárlat a Horváth Endre Galériában. A balassagyarmati és a városhoz kötődő alkotók seregszemléjén ötvenhat művész százhét alkotását állították ki.

3. Seres Tibor: Szívembe égtek a nógrádi katasztrófavédelemnél töltött évek

Több mint harminc évet felölelő pályafutását követően nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult Seres Tibor, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Ez alkalomból mesélt portálunknak az elmúlt évekről, a szakmáról, de arról is, hogy milyen tervei vannak.

2. Negyedszer nyertek Európa-bajnoki címet a karancsaljai táncosok

A karancsaljai Havanna Senior Tánccsoport számottevő fellépést és sikeres versenyt tudhat maga mögött. A közelmúltban Balatonfüreden mutatták meg tehetségüket a közönségnek, elnyerve egy újabb Európa-bajnoki címet.

1. Soha nem késő: hiányszakmából szerzett bizonyítványt a pataki nyugdíjas

„Rendhagyó eset vagyok, nem szeretnék elbutulni, a szakma elsajátítása felfrissítette a gondolkodásom” – fogalmazott a 78 éves Russói László, aki nemrégiben sikeresen befejezte villanyszerelő tanulmányait a Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában Balassagyarmaton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában