Kiváló helyezés

3 órája

Elsősegélynyújtásban bizonyítottak a salgótarjáni gimnazisták

A közelmúltban rendezte meg a Magyar Vöröskereszt az 52. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét, amelyen a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium csapata is megmérette magát. Elsősegélynyújtói ismereteiket sikeresen megcsillogtatták.

Sipos Nina Vivien

Az 52. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulóján országszerte számtalan ifjúsági elsősegélynyújtó csapat indult a közelmúltban. Nógrádot képviselve a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumból egy öttagú diákcsapat vett részt a megmérettetésen, amelyen az ország húsz legjobb elsősegélynyújtó csapata közé is bekerültek. 

elsősegély
Az elsősegélynyújtó versenyen bizonyította ügyességét a salgótarjáni csapat
Forrás: Facebook/Madáchos Hírmondó

Remekeltek az elsősegélynyújtó versenyen

A fiataloknak nyolc kárhelyszínen és tizenkét elméleti állomáson kellett teljesíteniük, ahol remekül helytálltak. A csapat tagjai Baranyi Lili 12.c, Baglyos Jázmin Gizella 10.b, Uhrin Bence 10.b, Szabó Anna 10.c, illetve Erős Hunor 10.c osztályos tanulók voltak. A felkészítésben segédkezett Rozgonyi Sára, Gyurcsik Jázmin Alexa és Baranyi Lili.

„Örömmel tudatjuk a hírt, hogy a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium csapata az ország 10. legjobb elsősegélynyújtó csapata lett! Nagyon szoros volt a mezőny, ahol minden pont számított. Az elmúlt egy évben a csapat mindent beleadott a felkészülésbe, energiát és a szabadidejüket sem kímélve” – tájékoztatott az oktatási intézmény a Madáchos Hírmondó elnevezésű közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában