Top10

2 órája

Életmentő rendőrnő, kirúgott buszsofőr és elárasztott garzon – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Riadalom a kihallgatáson: életet mentett a balassagyarmati rendőrnő

Az életmentő rendőrnő, Saskó Ibolya Magdolna alezredes korábban szakápolóként dolgozott
Az életmentő rendőrnő, Saskó Ibolya Magdolna alezredes korábban szakápolóként dolgozott
Forrás: Facebook/Zsaru Magazin

A korábban sebészeti szakápolóként dolgozó Saskó Ibolya Magdolna alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály helyettes vezetője és a kollégája mentette meg egy fiatal nő életét a kapitányságon.

9. Gyermek is megsérült a múlt hétfői balesetben

Hétfő reggel a 2122-es számú úton, Nagylóc és Szécsény között ráfutásos baleset történt. Az esetben két személyautó volt érintett. A helyszínről öt embert szállítottak könnyebb sérülésekkel kórházba. A balesetben egy gyermek is megsérült. 

8. Szakadó esőben is ápolták a hagyományokat az etesiek

Bár az időjárás nem volt kegyes az etesi szüreti mulatság résztvevőihez, a helyieket azonban semmi sem tántorította el attól, hogy őrizzék a hagyományokat és egy remek délutánt töltsenek el együtt. 

7. Kreicsi Bálint: építsünk élhető, fejlődő és összetartó Salgótarjánt!

Elfoglalta hivatalát Kreicsi Bálint, Salgótarján új polgármestere. A városvezetővel, aki a Hajrá, Salgótarján! Egyesület és a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként magabiztosan nyerte a választást, a csütörtöki alakuló ülés előtt beszélgettünk.

6. Ugyanaz a medve lehet? Itt látták legutóbb a vadat!

Ismét, pontosabban még mindig medve járhat térségünkben. Múlt héten Mihálygerge lakott területétől nem messze találtak medvenyomokat, most negyven kilométerrel arrébb bukkant fel a nagyvad.

5. Több vállalkozás is elismerésben részesült – Rétságon adták át idén a Prima díjakat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Vármegyei Szervezete immár 19. alkalommal rendezte meg a Nógrád Vármegyei Év Vállalkozója és Prima díj díjátadó gálát.

4. Így ünnepelték Szent Mihály napját Varsányban

A Szent Mihály napját – szüreti vigassággal egybekötve – immár évtizedek óta ünneplik Varsányban. Idén is látványos palóc búcsút tartottak a településen.

3. Mi történt? – Elárasztotta a víz a salgótarjáni garzont

Csőtörés miatt nagy mennyiségű víz árasztotta el egy salgótarjáni társasház emeletét.

2. Megalakult a vármegye új közgyűlése, juttatásokról is döntöttek

Megalakult csütörtök délután a Nógrád Vármegyei Önkormányzat közgyűlése. Az alakuló ülés során megválasztották a vármegyei közgyűlés elnökét, alelnökeit, a bizottságok tagjait, valamint döntöttek az őket illető juttatások összegéről is.

1. Ez a busz elment – mi történt mobilozó sofőrrel?

Lezárult a belső vizsgálat a Budapest-Salgótarján távolsági buszon – szakadó esőben – mobilozó sofőr ügyében, akiről egy utas készített videót. A busztársaság közölte az eredményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában