Elismerések

1 órája

Több vállalkozás is elismerésben részesült – Rétságon adták át idén a Prima díjakat (fotók)

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Vármegyei Szervezete immár 19. alkalommal rendezte meg a Nógrád Vármegyei Év Vállalkozója és Prima Díj díjátadó gálát. Ezen alkalomból vállalkozói, szakmai, illetve Prima díjakat adtak át a vármegye legjobbjainak szombaton Rétságon, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

Lászlók Judit

Az eseményen elsőként Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében egyebek mellett ismertette a város jelenlegi fejlesztéseit, valamint azt is, hogy hogyan segítik a helyi vállalkozásokat. Ezt követően pedig Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád Vármegyei Szervezetének elnöke nyitotta meg a rendezvényt. – Úgy érzem, az a díj a legnagyobb elismerés, amit a környezetünkben élő emberek egy közösség részeként, jelen esetben a vállalkozók közösségeként adományoz – hangsúlyozta Czékmánné Kelecsény Ágnes, aki beszédében arra is rámutatott, hogy az elmúlt 19 évben összesen 57 Prima díjat oszthattak ki.

Idén Rétságon adták át a Prima díjakat
Idén Rétságon adták át a Prima díjakat
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

Prima díjak: salgótarjáni lett az év vállalkozója

Az Év Vállalkozója díját Bencze Péter, a salgótarjáni Polar Stúdió Kft. tulajdonosa vehette át. A 2024-es év grafikus kisiparosa elismerést a dejtári Horváth Zoltán, a Z.Horv. Reklámstúdió tulajdonosa kapta meg. Az év fuvarozó és szállítmányozási vállalkozása a pataki Bugyi Ferenc Kft. lett. Az Év Kertészeti Vállalkozása díját pedig a rétsági Szabó Virág Ajándék és Kertészet vehette át.

2024-ben az intralogisztikai vállalkozás elismerést a Maxi-Szer Kft. érdemelte ki. A kiemelkedő társadalmi felelősségvállalásért díjban Karancsberény és Karancsalja háziorvosa, dr. Annau Károly, az általános orvostan orvosa részesült. A Csillik Zoltán-díjat a terényi Magosvölgy Ökológiai Gazdaság kapta, míg a Nógrád Partner Nívódíjat a salgótarjáni Kerényi Tamás digitális fotósnak és filmesnek ítélték oda.

Idén Prima különdíjat is átadtak

A számos jelölt közül idén három Prima díjast és egy Prima különdíjast választottak. A Nógrád Vármegyei Prima díjat magyar tudomány kategóriában Villányi Péter, a Nógrádi Vadaspark tulajdonosa, magyar színház és filmművészet kategóriában Susán Ferenc, a Zenthe Ferenc Színház művészeti igazgatója, ügyvezető igazgatóhelyettese, magyar oktatás és köznevelés kategóriában pedig a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola oktatói közössége vehette át. A Nógrád Vármegyei Prima különdíjat Mohos Zsófia fotográfus részére ítélték oda.

A díjátadó gálát Gazsi Attilának, a VOSZ alelnökének a gondolataival zárták, aki abban kifejtette, hogy szerinte Nógrád vármegye minden szegletében ott van a tehetség, a kitartás és a közösség ereje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!