Szakadó esőben is ápolták a hagyományokat az etesiek (fotók, videó)

Bár az időjárás nem volt kegyes az etesi szüreti mulatság résztvevőihez, a helyieket azonban semmi sem tántorította el attól, hogy őrizzék a hagyományokat és egy remek délutánt töltsenek el együtt. A szakadó eső ellenére is a település apraja-nagyja jelen volt a felvonuláson.

Gerhát Karina

A település önkormányzatának és a képviselő-testületnek, valamint a sok önkéntesnek köszönhetően hosszú évek után szombaton ismét szüreti mulatságtól volt hangos a falu.

A szakadó eső sem szegte kedvét a helyieknek
A szakadó eső sem szegte kedvét a helyieknek
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A szakadó esőben is sokan felvonultak

– Rengetegen megmozdultak, közel 90 ember jött el a felvonulásra. 8 autó volt tele etesi gyerekekkel és felnőttekkel. A rendezvény legfőbb célja a hagyományok felélesztése, ápolása, illetve a múlt felidézése volt, amelynek folytatása a jelen kor embereinek a feladata lesz majd. A megállóhelyeken az etesi óvodások és a Hős Amazonok tánccsoport kedveskedett műsorral a helyieknek, akik ezt finomabbnál finomabb süteményekkel, pogácsával viszonozták – mondta el portálunknak Palkovics Beáta, képviselő, szervező.

Hozzátette: a felvonulás végén, amikor leszálltak a kocsikról, a szőlőkoszorút a menet kíséretében a Közösségi Színtér nagytermébe vitték, ahol a résztvevőket gulyásleves, a felnőtteket bor, a gyerekeket pedig üdítő várta. Jó hangulatban, zeneszó mellett fogyasztották el az ízletes ételt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában