Top10

3 órája

Zenélő út, patkány és medve is borzolta a kedélyeket – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk egy hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Több vállalkozás is elismerésben részesült – Rétságon adták át idén a Prima díjakat 

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Vármegyei Szervezete immár 19. alkalommal rendezte meg a Nógrád Vármegyei Év Vállalkozója és Prima díj díjátadó gálát. Ezen alkalomból vállalkozói, szakmai, illetve Prima díjakat adtak át a vármegye legjobbjainak szombaton Rétságon, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

Idén Rétságon adták át a Prima díjakat
Idén Rétságon adták át a Prima díjakat
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

9. Nógrádikum díjat kapott a Palóc Néptáncegyüttes hagyományőrző tevékenységéért

Karancslapujtőn rendezték meg a napokban a XVIII. Nógrádi Vármegyenapot, amelyen a Nógrád Vármegyei Értéktár Bizottság kulturális örökség kategóriában Nógrádikum díjat adományozott a szécsényi Palóc Néptáncegyüttesnek a hagyományőrző tevékenysége elismeréseként.

8. A vasútfejlesztés is napirenden volt a megyei közgyűlésen

A ciklus utolsó közgyűlési ülését tartotta meg csütörtökön a vármegye önkormányzata. Azon egyebek mellett a térséget érintő vasútfejlesztés is szóba került.

7. Elpusztult a 300 éves romhányi törökmogyorófa

Kiszáradt a 300 éves romhányi törökmogyorófa, amely a 2022-es aszály után kezdett el haldokolni. Az Ipoly Erdő Zrt. portálunkat arról tájékoztatta, hogy az ikonikus romhányi törökmogyorófa menthetetlen, azonban mégis van remény arra, hogy biztosítva legyen az „utódlása”.

6. Franciaországban kelt életre a salgótarjáni zeneszerző műve

Oláh Patrik Gergő újabb szakmai sikert zsebelt be a közelmúltban. A salgótarjáni zeneszerző kompozíciója megszólalt Franciaországban, a Saint-Denis bazilikában.

5. Baráti körben ünnepelték a 80 éves Básti Istvánt

Mozgalmas napok állnak Básti István olimpiai bajnok labdarúgó mögött. A nyolcvanadik születésnapja alkalmából ugyanis családtagjai, barátai és egykori játékostársai ünnepséget szerveztek a számára. Utóbbiak vagy vele egy csapatban, az SBTC fekete-fehér színeiben, vagy éppen ellene küzdöttek 1963. augusztus 25-e és 1979. november 3-a között a Nemzeti Bajnokság első vonalában és az NB II. mezőnyében.

4. Árvíz: a nógrádi katonák is helytálltak a gáton

Az elmúlt napokban az évtized árvize vonult keresztül hazánkon. Habár Nógrád vármegyét közvetlenül nem veszélyeztette, szűkebb hazánk vízügyi szakemberei mellett a területvédelmi zászlóalj katonái is segédkeztek a védekezés munkálataiban.

3. Medve? Mi nem félünk tőle!

Nagyvad járhat Mihálygerge lakott területétől nem messze. Vélhetőleg egy medve nyomait fedezte fel és fotózta le egy civil kedden délután a Komravölgyi víztározóhoz közel, ahová sokan járnak horgászni a közeli településekről és távolabbról is.

2. Patkányt látott olvasónk fényes nappal Salgótarján belvárosában

Meghökkentő jelenségre lett figyelmes olvasónk Salgótarján szívében. Egy patkány járt-kelt fényes nappal, az emberi jelenléttől sem zavartatva magát a belvárosában.

1. Zúgolódnak a zenélő út miatt

Pénteken reggel bejárta az országos sajtót, sőt, még a Rádió1 Balázsék című reggeli műsorában is téma volt a 21-es főút hevesi szakaszán megépült zenélő út elleni aláírásgyűjtés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában