Elijah

3 órája

Franciaországban kelt életre a salgótarjáni zeneszerző műve

Oláh Patrik Gergő újabb szakmai sikert zsebelt be a közelmúltban. A salgótarjáni zeneszerző kompozíciója megszólalt Franciaországban, a Saint-Denis bazilikában.

Palchuber Kinga

Néhány hónappal ezelőtt portálunkon beszámoltunk róla, hogy Oláh Patrik Gergő megkapta az Év Junior Komolyzenei Alkotója címet. Az Artisjus-díj elnyerése után pedig a salgótarjáni komponista gőzerővel vetette bele magát az alkotói munkába, s újabb szakmai sikere egészen Franciaországig repítette.

Franciaország
Oláh Patrik Gergő együtt dolgozhatott Florentin Ginot nagybőgőművésszel, aki Franciaországban életre keltette a darabot
Forrás: Facebook/Oláh Patrik

Felcsendült a zenemű Franciaországban

A fiatal zeneszerző Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy  óriási megtiszteltetésben volt része a közelmúltban, ugyanis a párizsi Saint-Denis bazilikában megszólalhatott Elijah című, nagybőgőre és elektronikára írt kompozíciója. Hozzátette, hogy a Saint-Denis Fesztiválra megálmodott projektben együtt dolgozhatott Florentin Ginot nagybőgőművésszel, aki a francia nekropoliszként is emlegetett helyszínen lélegzetelállító előadásban keltette életre a zeneművet. Emellett a salgótarjáni fiatal munkáját Fátima Fonte portugál zeneszerző is segítette, akinek szintén felcsendült egy műve a párizsi koncerten.

„A káprázatos templom arról híres, hogy a francia királyok esküvői- és temetkezési helyéül is szolgált. Felemelő érzés, hogy francia királyok sírhelyétől pár méterre hangzott el a művem” – emelte ki Oláh Patrik Gergő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában