Top10

2024.09.16. 08:14

Betörő, haluska fesztivál és őszi vitaminok – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Hegyekben álltak az ínycsiklandó haluskák Vanyarcon

Az ízletes finomságok és a szórakozás mellett a hagyományőrzés és a magyar-szlovák kulturális értékek ápolása állt az idei rendezvény középpontjában
Az ízletes finomságok és a szórakozás mellett a hagyományőrzés és a magyar-szlovák kulturális értékek ápolása állt az idei rendezvény középpontjában
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg szombaton a Vanyarci Haluskafesztivált. Ínycsiklandó illatok, vidám hangulat és muzsikaszó töltötte meg a település központját.

9. Nyugdíjba vonult a nógrádi cigányságot is felkaroló atya

Dúl Géza atya közel két évtizeden át foglalkozott a cigánysággal: 2007-től a Váci Egyházmegye cigánypasztorációs referense volt, 2006 óta pedig az ő vezetésével működött az egyházmegye cigánypasztorációs intézménye, a Ceferino Ház. Nyolc éve szentelték fel a szátoki közösségi házat, amely a cigánypasztoráció központja lett a környéken. Dúl Géza atya idén nyugdíjba vonult, a Váci Egyházmegye készített vele interjút.

8. Elektronikus orvosi igazolás a Krétában – vége a papírmunkának?

Szeptembertől jelentős változás lépett életbe az iskolai hiányzások igazolásának módjában, ami a Nógrád vármegyei iskolákat, diákokat, szülőket és persze orvosokat is érinti. A kormány Facebook-oldalán is közzétett hír szerint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és a Kréta-rendszer összekapcsolása révén az orvosi igazolásokat ezentúl közvetlenül az iskolák kapják meg elektronikusan.

7. Feltárult a horgászat és a vadászat világa Szécsényben

A nem szakavatott érdeklődők is megismerkedhettek a vadászat és a horgászat világával szombaton a szécsényi Várkertben.

6. SalGO: a jótékonyság hajtotta a futókat az extrém terepen

Szombaton hetedik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a SalGO jótékonysági akadályfutó versenyt.

5. Baleset történt a salgótarjáni benzinkúton

Közlekedési baleset történt a vármegyeszékhely egyik benzinkútján pénteken, a délutáni órákban.

4. Dr. Beer Miklós: a Szent Borbála híd az összetartozást jelképezi

Ipolyhídvég önkormányzata szombat délután rendezte meg az I. Hídi Vásárt Ipolyhídvég és Drégelypalánk kistermelői és kézművesei részvételével a település központjában. A rendezvény keretében dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök megáldotta a Szent Borbála hidat.

3. Milyen vitaminokat szedjünk ősszel?

Hivatalosan elkezdődött az ősz, az időjárás is egyre hűvösebb és csapadékosabb, hamarosan pedig megjelennek a betegségek is. Éppen ezért Kovács Hetti salgótarjáni szakember mindenkinek azt tanácsolja, időben készítse fel a szervezetét a hidegebb időszakra.

2. Hármas karambol történt Salgótarjánban

Három személyautó ütközött össze kedd délután Salgótarjánban. Félpályás útlezárásra kellett számítaniuk az arra közlekedőknek.

1. Helyszíneltek a zsaruk, betörtek a nógrádi falu boltjába

Nagyoroszi központjában nagy erőkkel nyomoztak a rendőrök szerda délelőtt. Információink szerint a falu központjában található üzletbe betörtek az éjjel, de a lopás nem hozta meg a várt zsákmányt. Keresi a rendőrség a tolvajt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában