Nool.hu podcast

2024.08.23. 17:15

Kékfény: nem tétlenkedtek az egyenruhások Nógrádban (podcast)

A vasárnap tomboló vihar okozta károkról és az elmúlt héten történt legjelentősebb eseményekről beszélgettünk a katasztrófavédelem és a rendőrség szóvivőivel.

Sipos Nina Vivien

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az elmúlt héten történt legfontosabb eseményekről számolt be nekünk, többek között arról a bűncselekményről, amelyet egy 18 éves Karancskesziben élő férfi követett el. Mint részletesen elmondta, a fiatal több százezer forintot lopott el lakóhelyén egy üzletből. Emellett nyomozást indítottak a rendfenntartók egy 57 éves férfi ellen is, aki a közelmúltban egy gáz-riasztó fegyverrel engedély nélkül berontott haragosa házába Karancskesziben, majd több alkalommal elsütötte a magával vitt fegyvert.

Kiemelte: a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében, valamint a sebességhatárok betartását is folyamatosan ellenőrzik szűkebb hazánk utain. A sajtóreferens a vagyonvédelemmel kapcsolatban pár hasznos bűnmegelőzési tanácsot is megosztott. 

Viharkárok adtak munkát a nógrádi tűzoltóknak

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, hogy több mint harminc lakossági bejelentés érkezett a tűzoltóság műveletirányító központjába az elmúlt pár napban. Ahogy a rendőrök, úgy a tűzoltók nem tétlenkedtek, hiszen számos közúti balesethez, műszaki mentéshez és tűzesethez riasztották őket. A közelmúltban tomboló vihar jelentős károkat okozott Nógrád vármegye területén, emiatt pedig több településen is nagy károk keletkeztek. Az esetek részleteit Kapás Márton ismertette podcastünkben. 

Kifejtette továbbá, hogy némi odafigyeléssel és előzékenységgel megakadályozhatjuk, hogy lakástűz alakuljon ki otthonunkban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában