Nool.hu podcast

2024.09.04. 14:30

Több mint 140 lakossági riasztás érkezett a nógrádi katasztrófavédelemhez (podcast)

Rendkívül mozgalmas hetet tudhatnak maguk mögött szűkebb hazánk lánglovagjai. Kiderült, több mint 140 riasztás érkezett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. Podcastadásunkban részletesen beszámolunk az esetekről.

Sipos Nina Vivien

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, hogy a múlt hét folyamán összesen 144 lakossági riasztás és bejelentés érkezett a tűzoltóság műveletirányító központjába. A nógrádi lánglovagoknak számos tűzeset, műszaki mentés és viharkár adott munkát vármegyénk több településén.

Kapás Márton portálunknak elmondta: több mint 140 lakossági riasztás érkezett a nógrádi katasztrófavédelemhez
Kapás Márton portálunknak elmondta: több mint 140 lakossági riasztás érkezett a nógrádi katasztrófavédelemhez
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Rengeteg esethez kaptak riasztást a tűzoltók

Podcastadásunkban Kapás Márton részletesen beszámolt arról, hogy milyen közúti balesetek, műszaki mentések, tűzesetek és viharkárok alkalmával vonultak nagy erőkkel szűkebb hazánk egyenruhás egységei. Beszélgetésünk során szó esett arról is, hogyan tudjuk megelőzni a közismert mérgező gáz, a szén-monoxid kialakulását, és miképpen csökkenthetjük az esetleges viharkárokat.

Kifejtette továbbá, hogy jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország teljes területén, amely azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, illetve a kijelölt tűzrakóhelyeken. Mindemellett a polgárok számára hasznos információkat is megosztott a tilalommal kapcsolatban Kapás Márton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában