Nool.hu podcast

2024.09.04. 19:50

A gyerekek biztonságát óvja az új megelőzési program Nógrádban is (podcast)

Egy újabb tanév vette kezdetét szeptember 2-án, hétfőn. Ehhez kapcsolódóan a rendőrség egy új kampányt indított el Iskolapélda címen, amelynek legfőbb célja a gyerekek biztonságának a növelése.

Sipos Nina Vivien

Ezúttal Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnaggyal, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensével beszélgettünk arról a kampányról, amelyet a rendőrség indított el Iskolapélda elnevezéssel. A program célja a gyerekek biztonságának növelése azáltal, hogy eljuttatják hozzájuk, szüleikhez és a pedagógusokhoz a legfontosabb balesetmegelőzési tudnivalókat. Kiemelte: szűkebb hazánk rendőrei is csatlakoztak ehhez az akcióhoz, amelynek részleteit podcastadásunkban hallgathatják meg.

A kampány legfőbb célja a gyerekek biztonságának a növelése
A kampány legfőbb célja a gyerekek biztonságának a növelése
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A gyerekek biztonságát óvják a rendőrök

Mindemellett bővebben szó esett arról is, hogy Nógrád vármegyében a 2024/2025-ös tanévben is folytatódik az Iskola rendőre program, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának az elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése és a gyerekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása, megszüntetése.

A sajtóreferens a rendőrség hasznos balesetmegelőzési tanácsait is megosztotta a gyalogosokra és a járművezetőkre vonatkozóan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában