Nool.hu podcast

2024.09.09. 19:53

Kékfény: Nógrád-szerte vonultak a rendőrök és a tűzoltók (podcast)

Bőven akadt teendőjük az elmúlt hét során szűkebb hazánk rendőreinek és tűzoltóinak is. A szóvivők összegezték a legfontosabbakat.

Nagy Orsolya

Mint arról Verebélyiné Illés Beáta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense beszámolt, a vármegyei főkapitányság munkatársai nyomozást indítottak emberkereskedelem és kényszermunka bűntett gyanúja miatt egy 55 éves férfi, egy 54 éves asszony és 27 éves fiuk ellen. 

kékfény
Bőven akadt teendőjük az elmúlt hét során szűkebb hazánk rendőreinek és tűzoltóinak is.

Hozzátette: emellett összehangolt akció keretében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és a Készenléti Rendőrség egyenruhásai felléptek a közlekedési jogsértések ellen Salgótarján belterületén és a Karancs-völgyében.

A megbízott sajtóreferens arra is kitért, hogy milyen bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat érdemes megfogadni a tanévkezdés idején. Ezen kívül kifejtette, dr. Somssich Gabriella, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője rangos elismerést, míg Berecz Albert, a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa első tiszti kinevezését vehette át a napokban Budapesten.

A tűzoltók sem unatkoztak az elmúlt hét során

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy több közúti balesetnél is intézkedtek a tűzoltók, de műszaki mentésből sem volt hiány. A legtöbb esetben kidőlt fa, vagy leszakadt faág adott munkát a lánglovagoknak. A szóvivő kiemelte, két alkalommal bajba jutott állatok segítségére siettek a tűzoltók, de szabadtéri tüzek is feladatot adtak a számukra. Utóbbi esetekkel kapcsolatban a szóvivő felhívta a figyelmet, hogy mire kell ügyelni és milyen nehézségek merülhetnek fel az ilyen jellegű tűzesetek során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában