Nool.hu videó

2023.06.16. 18:56

Őrjítően jó bulit csaptak a diákok Balassagyarmat belvárosában (fotók, videó)

Péntek délelőtt rendezték meg a nagy múltú Diákjuniálist Balassagyarmaton, amelyen a város középiskolái vettek részt. Az idei tanévzáró esemény különlegessége volt, hogy a diákok által kért programok valósultak meg. A legjobbak értékes főnyereménnyel gazdagodtak.

Lászlók Judit

Rendkívül izgalmasra sikeredett a ládaderbi verseny

Forrás: Nool.hu

Fotó: H. Cs.

A hagyományokhoz hűen a Diákjuniális a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ környékén egy felvonulással kezdődött. Az iskolák saját színeibe öltözött tanulóit a főút lakásainak és üzleteinek ablakaiból is kíváncsi szemek figyelték. A Civitas Fortissima térre érve Medvácz Eszter szervező köszöntötte a diákokat, majd Cseh Lóránt, a Palóc Videótéka egyik alapítójának közreműködésével az iskolák bemutattak egy-egy iskolájukra is jellemző ikonikus filmjelenetet. A szondisok a Csinibaba, a balassisok a Gru, a mosoly egymisek az Életrevalók, a mikszáthosok a Fákjú tanár úr című filmekből idéztek meghatározó pillanatokat, míg a szentgyörgyisek az iskola tagozataira fókuszálva egy műfaji elegyet adtak elő, egyebek mellett a Mátrix, illetve a Tűzszekerek című filmek felelevenítésével. A diákok nagyon komolyan vették a feladatot, a közönség legnagyobb örömére.

Ezt követően Kempf Zoltán – művésznevén Zozo – BMX-világbajnok és a csapata tartott egy bemutatót a Civitas Fortissima téren. A diákok nagyon élveztek a műsort és lelkesen biztatták is a magyar bajnokokat. Sőt, azt is kipróbálhatták, hogy hány tanulót képesek átugrani a versenyzők. 

Ládaderbit rendeztek a diákoknak

Ezután kezdődött a Ládaderbi. Csach Gábor polgármester, Szakács László, a Pannónia Motorkerékpár Múzeum tulajdonosa, Pálinkás Zoltán autószerelő-mester, valamint Gere Péter, az Alternatíva zenekar énekese zsűrizte a diákok által kreált őrültebbnél-őrültebb járgányokat. Kempf Zozo vezényletével rendkívül jó hangulatban lezajlott a futam a Madách utcában. A verseny rendkívül izgalmasra sikeredett, hiszen a balassisokat egy defekt hátráltatta, míg a szondisokat egy kisebb baleset érte a rajt után. 

A futamot követően a bírák értékelték a járgányok külsejét, a pilóta öltözetét, a közönség szurkolását, valamint azt, hogy mennyi idő alatt teljesítették a kijelölt pályát. Végül a zsűri értékelése alapján az első helyet a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola diákjai érdemelték ki, akik egyben elnyerték a kétszázezer forintos fődíjat is. A szondisok átvehették a város kulcsát Csach Gábortól. A második a Szent-Györgyi Albert Technikum csapata lett, mely hat darab belépőjegyet kapotta Palóc Ringre. A harmadik helyen a Balassi Bálint Gimnázium tanulói végztek, akik négyszer két főre szóló mozijegyet nyertek, üdítő- és popcorn-fogyasztással.

A napot a dj-fesztivál zárja majd a Madách Moziban: a jó hangulatáról Pryce, Tailor B, Ben Nyler és Persik Szabi gondoskodik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában