Országos megmérettetés

2 órája

Mozgáskorlátozott horgászok és távdobók versenyeztek Maconkán

Több megmérettetés izgalma is beizzította a hangulatot a napokban Maconkán. A víztározó partján országos bajnokság során mérhették össze rátermettségüket mind a mozgáskorlátozott horgászok, mind a távdobás mesterei.

Veres Edina

Hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a Távdobó Országos Bajnokságot minap. A hazánk legjobb távdobói idén is Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározó és tórendszere melletti pályán gyűltek össze. Az országos szövetség Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a magyar bajnoki címekért az elmúlt országos bajnokságokon dobogón végzett versenyzők küzdöttek meg, míg a többiek a MOHOSZ kupa versenyen kerültek rangsorolásra. A megmérettetés kritériumaival kapcsolatban úgy fogalmaztak a bejegyzésben: minden versenyzőnek 5 érvényes dobás után a legjobb 4 dobás átlaga adta a rangsorban elért eredményt.

országos bajnokság
Országos bajnokság során mérhették össze rátermettségüket mind a mozgáskorlátozott horgászok, mind a távdobás mesterei
Forrás: Facebook/Mohosz

„Örömteli, hogy sok eddig ismeretlen név került a legjobbak közé, sőt néhány esetben meg is "tréfálták" a profibb versenyzőket” – olvasható az országos bajnokság végkimenetelével kapcsolatos összegzésben, amelyből az is kiderült, hogy a hétvégi próbatétel legnagyobb dobása Tóth László nevéhez kötődött. A versenyző pontyfogó kategóriában nem kevesebb mint 215,71 méter messzire repítette a súlyt a dobóbottal.

Ők lettek a legjobb távdobók az országos bajnokságon

A VII. Távdobó Országos Bajnokság eredményei a következőképpen alakultak a meghirdetett kategóriákban.

A Távdobó Pontyfogó Magyar Bajnokságban

  1. Medgyesi Zsolt – 211,79 méteres átlagdobással
  2. Tóth László – 209,79 méteres átlagdobással
  3. Bárdóczky Zoltán – 195,81 méteres átlagdobással

A Távdobó Feeder Magyar Bajnokságban

  1. Tóth Zoltán 194,7 méteres átlagdobással
  2. Bárdóczky Zoltán 187,3 méteres átlagdobással
  3. Czucor Árpád 181,6 méteres átlagdobással

A MOHOSZ Kupa Távdobó Pontyfogó kategóriában:

  1. Czucor Árpád – 199,85 méteres átlagdobással
  2. Andok Miklós – 197,41 méteres átlagdobással
  3. Dénes Richard – 191,7 méteres átlagdobással

A MOHOSZ Kupa Távdobó Feeder kategóriában:

  1. Andok Miklós 197,26 méteres átlagdobással
  2. Fejes László 195,54 méteres átlagdobással
  3. Dénes Richard 187,55 méteres átlagdobással

A mozgáskorlátozott horgászok is versenyeztek az országos bajnokságon

Szintén a mögöttünk álló hétvégén – szombaton és vasárnap – rendezték meg a XVIII. Mozgáskorlátozott Országos Bajnokságot. Ennek a két fordulóból álló próbatételnek is a Maconkai-víztározó és tórendszere adott otthont. Az eredményeket a MOHOSZ, mint a verseny szervezője honlapján és Facebook-oldalán tette közzé. Mint írták, a bajnokságot a harmadik helyen Vas Károly zárta hét ponttal, míg a dobogó második fokára a második napi nagy hajrájának köszönhetően Gurisatti Gyula állhatott fel, szintén 7 ponttal. Az idei évben a Magyar Mozgáskorlátozott Országos Bajnoka címet Jéger Szabolcs érte el hibátlan, 2 pontos teljesítményével. A győztes segítője – Smányi Szabolcs – támogatásával összesen 54,2 kilogrammnyi halat tudott a partra terelni a megmérettetés során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában