Pondrók ezrei próbálnak bejutni a lakásokba

Egyik legnagyobb hazai inváziójuk 1995 őszén, Balassagyarmaton volt, amikor augusztus végétől október elejéig minden este elözönlötték a házakat.

Bizonyára mindenki látott már életében vaspondrót – még ha nem is tudta, mi a kitines, sötéten csillogó kukac megnevezése. Kertekben, épületekben többnyire mozdulatlanul bukkanunk rájuk összetekeredve, ám ha beköszönt  a hideg, viszonylag gyorsan tudják szedni a lábukat. Egy kertészettel foglalkozó csoportban egy nő kért miattuk segítséget, egy szemeteslapátnyi kukac masírozott ugyanis éppen a réseken keresztül az otthonába, így arról érdeklődött, mivel pusztítsa el őket. A válaszok között a hipó, a perzselő, a forróvíz, sőt a sósav is előkelő helyen szerepelt – nem sajnálva a betonozott járdát sem, hiszen a cél szentesíti az eszközt, ugye. Szinte az összes hozzászóló egyetértett abban, hogy a számukra undorító állatokat mihamarabb és teljes bizonyossággal el kell pusztítani. Egy sarudi lakos szintén arról számolt be, hogy a vízközeli házában százával megjelentek a bogarak és nem tudja mitévő legyen, viszolyog tőlük és fél, hogy kárt okoznak, írta meg testvérportálunk a heol.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában