Schirilla György ismét futva érkezik Salgótarjánba (videó)

Idén is a „nemzet rozmárja” nyitja meg az Október 23-ai emlékfutást.

Bakos László

Schirilla György (jobbra) és Valiskó Ferenc az emlékfutáson

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Schirilla György már hétfőn elindult, hogy szerdán kora reggel Salgótarjánba érjen. Már 26. éve fut Budapestről a nógrádi vármegyeszékhelyre, hogy hagyományosan megnyissa az 1956-os emlékfutást. 

Schirilla György az eredményhirdetéseken is közreműködik
Schirilla György az eredményhirdetéseken is közreműködik
Fotó: B.L. / Forrás: Nool

– Az útba eső városokban, falvakban mindig nagy szeretettel fogadnak. Főbb állomások, ahol szalagot kötnek a kopjafára: Vác, Rétság, Szécsény, Endrefalva, Salgótarján, és sok kisebb, nagyobb településen is szívesen fogadnak. Salgótarjánba reggel háromnegyed hétkor érkezem, a pálfalvai benzinkútnál található körforgalomnál várom a csatlakozó futókat, kerékpárosokat – osztotta meg portálunkkal a sportember.

Rengeteg kilométert gyűjtött már
Schirilla György fiatalkorában kerékpárral bejárta Európát, 1992-ben kezdett el foglalkozni a természetgyógyászattal. Neves édesapja halála után, 1999-ben döntött úgy, hogy ápolja hagyományát, és azóta minden télen átússza a jeges Dunát. A jeges átúszással kapcsolatban európai Guinness-rekorder. Ezenkívül fut is, minden évben több száz kilométert teljesít a beteg gyermekekért, és rendszeresen Salgótarjánba látogat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szervezőbizottság a korábbiaktól eltérő időrendet alkotott meg, ami meg is található cikkünkben:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában