Átvették bizonyítványaikat a hulladékfeldolgozó munkatársak Salgótarjánban (fotók, videó)

Másfél évvel ezelőtt kezdhette el a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által lebonyolított „hulladékfeldolgozó munkatárs” képzést a VGÜ Nonprofit Kft. több mint félszáz dolgozója. A közelmúltban sikeres vizsgát tett résztvevők csütörtök délután vehették át bizonyítványaikat.

Veres Edina

Ünnepélyes keretek között vették át csütörtökön bizonyítványaikat a VGÜ Nonprofit Kft. azon munkatársai, akik a közelmúltban sikeres vizsgával zárták a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által lebonyolított „hulladékfeldolgozó munkatárs” képzést.

Az esemény zárásaként a megjelentek átvették jól megérdemelt bizonyítványaikat
Az esemény zárásaként a megjelentek átvették jól megérdemelt bizonyítványaikat
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Az oktatási intézmény Kissomlyó úti épületében Fekete Zsoltné iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a jelenlévők elsőként szereztek a Borbélyban az úgynevezett „saját munkavállalók képzése” kezdeményezés keretében végzettséget. Hozzátette: tavaly júniusban több mint ötven részvevő kezdte meg tanulmányait a felnőttképzés soraiba csatlakozva, duális képzésben. Ennek alapján a „tanulók” a tananyag elméleti részét online oktatás során sajátították el munkahelyükön, illetve szakmai gyakorlatukat is a számukra munkát adó cégnél töltötték.

Áldozattal járt a munkavállalóknak a bizonyítvány megszerzése

– Vizsgára negyvenen jelentkeztek, 80 százalékuk sikeresen vette a végső próbatételt, közülük pedig szép számmal szereztek jeles osztályzatot. A két vizsgacsoport tanulmányi átlaga is jónak – 3,72 – mondható, hiszen munka mellett, online felkészüléssel kellett teljesíteni a vizsgát – összegezte az eredményeket Fekete Zsoltné, aki arra is rámutatott: akik nem jártak sikerrel egy törzslapkivonatot vehettek át, amivel javítóvizsgára jelentkezhetnek. Hozzátette: a vizsgát sikeresen teljesítőket pedig örömmel várják vissza egy másodszakma megszerzése céljából.

Ezt követően Fekete Zoltán, a VGÜ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. Megerősítette az előtte elmondottakat, amely szerint az elért vizsgaátlag elégedettségre ad okot.

– Lehet mondani, hogy könnyebb dolguk volt, hiszen azt kellett elsajátítaniuk, amit a mindennapok során is végeznek. Ugyanakkor azt gondolom, hogy jelentős áldozattal járt az, hogy a munka mellett még a duális képzésben, online felkészüljenek erre a vizsgára – húzta alá Fekete Zoltán, aki arra is kitért: másfél éves munka gyümölcse az, amit a bizonyítványosztás során learathatnak.

Tanulni sosem késő!

Az ügyvezető igazgató azt is kifejtette: a VGÜ vezetősége és kollektívája számára mindig is fontos volt, hogy a dolgozóik megfelelő képzettséggel és szaktudással rendelkezzenek. Azt is elárulta, hogy véleménye szerint tanulni sosem késő, így a bizonyítványt átvevőket egy másodszakma megszerzésére, míg a többieket a képzés végét jelentő sikeres vizsga letételére biztatta. Elmondta továbbá, hogy természetesen a cég vezetősége, ahogy eddig, úgy továbbra is támogatni fogja a munkavállalóit ismereteik bővítésében. Beszédében azt is hozzáfűzte, hogy a vállalat is próbált némi anyagi ellenszolgáltatást nyújtani a dolgozóknak a képzés ideje alatt, és úgy véli: a cég ezzel is lojalitását fejezte ki a dolgozói iránt, ahogy a munkavállalók is tanúbizonyságot tettek elkötelezettségükről azzal, hogy vállalták a tudásuk bővítését és a tanulást.

Zászlóshajónak tekinthető a salgótarjáni cég és az iskola között megvalósult kezdeményezés

A Cleverness Kft. kapcsolattartó cégként működött közre a képzés sikeres lebonyolításában. Az ünnepélyes eseményen a társaságot képviselő Bíró Ildikó elárulta, hogy ő állt elő a VGÜ vezetőségénél az ötlettel, amely szerint egy akkori törvényváltozás új, jól működő lehetőséget kínál. Azzal élve iskolai végzettséghez juthatnak azok a munkavállalók, akik munkahelyükön be tudják építeni a képzéssel járó feladatokat a mindennapjaikba. Hozzátette: lényegében a régióban – mintegy zászlóshajóként – elsőként zajlott le a saját munkavállalók képzése a VGÜ és a Borbély Lajos nevét viselő szakképző intézmény között.

Végül az esemény zárásaként a megjelentek átvették bizonyítványaikat, törzslapkivonataikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában