Asztalitenisz

2024.09.17. 07:30

Két nap alatt két győzelmet értek el a szécsényi asztaliteniszezők

Először Szombathelyen, majd Győrben tudtak nyerni a Szerva ASE játékosai.

Nool.hu

Sűrű hétvégéje volt a szécsényi Szerva ASE extraligás csapatának. Szombathelyen, az újonc ellen idegenben sikerült megszerezniük a szezon első győzelmét. A páros megalapozta a sikert, Petkov nem hibázott, Kizakisz első győzelmét szerezte meg. Demeter az első győzelme után feladata a mérkőzést a másnapi, Győr elleni mérkőzés miatt. Várt, magabiztos győzelem született a fiatal szombathelyiek ellen.

A Szerva ASE csapata (balról): Demeter Lehel, Marko Petkov, Kizakisz Nikolasz, Salamon István és Podpinka Gábor
A Szerva ASE csapata (balról): Demeter Lehel, Marko Petkov, Kizakisz Nikolasz, Salamon István és Podpinka Gábor
Forrás: Beküldött fotó

Másnap Győrben az előző napi felállásban indult a mérkőzés, de tartaléknak Podpinka Gábort is nevezték. A párost most a hazai csapat nyerte, úgy hogy a szécsényieknek játszmalabdájuk is volt. Egyéniben Petkov 0–2-ről fordított három sima szettben. Kizakisz viszont döntő szettben maradt alul két poénnal az esélyesebb hazai játékos ellen. Demeter simán hozta a kőtelezőt, így szécsényi vezetéssel indult a két utolsó egyéni küzdelem. Kizakisz hosszú, szoros merkőzesen, de kikapott, így Demeteren múlt a győzelem. Bár hátrányból indulva, de jó végjátékkal simán tudott nyerni, igazolta klasszisát az idei szezonra szécsényi színekben szereplő többszörös magyar bajnok

– Jól sikerült a hétvége, de ez el is várható ettől a csapattól, ahol ilyen játékérőt képviselő játékosok vannak. Készülünk a vasárnapi, Komló elleni rangadóra – értékelt Salamon István csapatvezető.

Extraliga.

2. forduló (előrehozott mérkőzés): 
Győri Elektromos VSK I. – Szerva ASE I. 3–4
A Szerva ASE győztesei: Marko Petkov 2, Demeter Gyárfás 2.

5. forduló (előrehozott mérkőzés): 
Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola – Szerva ASE I. 2–5
A Szerva ASE győztesei: a Marko Petkov-Nikosz Kizagisz páros, Marko Petkov 2, Demeter Gyárfás, Nikosz Kizakisz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában