Bűncselekmény

2024.07.19. 13:13

Kétszer is lopni akart a salgótarjáni tolvaj, de bilincs kattant a kezén

Kétszer is visszatért ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba az a 37 éves férfi, akit a házban élők mindkétszer rajtakaptak.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt, a salgótarjáni férfi még júniusban, a késő délutáni órákban úgy döntött, hogy értékesíthető tárgyakat keresve szétnéz egy Zagyvarónán található családi ház kertjében, amely lakatlannak tűnt.

– A tettes átugrott a kerítésen, majd a garázs faajtaját kifeszítette, és könnyen elvihető értékek – elsősorban színesfémek után – kutatott, de nem járt sikerrel. Végül több, kisebb flakonban talált üzemanyagot készített ki elvitelre. A kerti ténykedésére felfigyelt a házban élő idős sértett, aki megriasztotta az elkövetőt, így annak zsákmány nélkül kellett távoznia – fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: nem hagyta nyugodni azonban a tettes fantáziáját a melléképületben látott sok érték, ezért a napokban, a délelőtti órákban visszatért a kertbe és a garázsba, de ekkor a tulajdonos fia riasztotta meg, így ismételten üres kézzel kellett távoznia.

A szóvivő arra is kitért, hogy a tolvaj nem jutott messzire, mert a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai a személyleírás alapján a közelben felismerték a 37 éves elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában