Szépségápolás

2024.09.17. 08:13

Ősszel is gondoskodnunk kell bőrünk ápolásáról – íme a nógrádi kozmetikus tanácsai

Beköszöntött az ősz, és ezzel együtt a hűvösebb, zordabb időjárás is, amely megviseli bőrünket, éppen ezért fontos gondoskodni annak megfelelő ápolásáról – hívta fel a figyelmet a salgótarjáni mesterkozmetikus.

Nagy Orsolya

A hideg, hűvös őszi időszakban bőrünk is más ápolást igényel, mint nyáron. Szalai-Domonkos Szilvia salgótarjáni mesterkozmetikus portálunk érdeklődésére elmondta, ahogy változnak az évszakok, úgy kell a bőrápolási rutint is átalakítani.

Ősszel is rendkívül fontos a bőrápolás a salgótarjáni mesterkozmetikus szerint
Ősszel is rendkívül fontos a bőrápolás a salgótarjáni mesterkozmetikus szerint
Forrás: Beküldött fotó

– Az ősz tökéletes időszak arra, hogy regeneráljuk bőrünket a nyár során elszenvedett károk után. Gondolok például a felgyorsult öregedési folyamatokra, a dehidratált bőrre, a gyulladásra, a tág pólusra, a pigmentfoltokra, a ráncokra, vagy arra, hogy csökken a bőr rugalmassága. Ősszel az elhalt hámsejtek eltávolítása az elsődleges fontosságú feladat, hiszen a hámlasztás a bőr megújulása – közölte a mesterkozmetikus. Hozzátette: érdemes AHA-szérumokat, valamint enzimes hámlasztó peelingeket használni. Emellett citromsav-tartalmú termékeket is lehet alkalmazni, amelyek frissítenek, tonizálnak és gyengéden halványítanak.

A kozmetikus arra is kitért, hogy ősszel a nyári krémeket is le kell cserélni intenzívebb hidratáló krémekre. Ebben az évszakban ugyanis különösen fontos a mélyebb rétegek regenerálása.

Érdemes ilyenkor például hialuronsav tartalmú krémeket és különféle szérumokat is beszerezni, de az E-vitaminos készítmények is kiválóak. A fényvédelemről pedig ősszel sem szabad megfeledkezni, hiszen a káros UV-sugarak még mindig jelen vannak, így fontos védeni bőrünket.

Nagyon fontos a nagyfokú hatóanyagpótlás, az intenzív krémek és szérumok használata, valamint a személyre szabott bőrfiatalító kezelések.

Mi lesz idén ősszel a sminktrend? – a mesterkozmetikus elmondja

– Ebben az időszakban a minimális arc- és szemsmink, egy mély és őszies árnyalatú ajakkal nagyon divatos lesz. Előtérbe kerülnek a sötétebb árnyalatok, a bogyós gyümölcsös színek az ajkakon és a pirosításban, illetve a magasfényű finish-ek. Emellett a highlighterek is előnyt élveznek és nem hiányozhat idén a készletből a rozsdabarna, valamint a zöld szemceruza sem. A meleg tónusok mellett pedig megjelennek a hűvösebb, hidegebb színek is, mint például a szürke és árnyalatai, míg az ajkakon a bézs – mondta Szalai-Domonkos Szilvia.

A mesterkozmetikus arra is kitért, hogy az XXL műszempillák és a vastagon kent, csomósan spirálozott szempillák már nem lesznek fókuszban. Helyette a minimál megjelenésű szempilla lesz majd a divat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában