Nool.hu videó

2024.09.17. 18:30

Egykori madáchos diákok alkotásaiból nyílt látványos kiállítás Salgótarjánban (videó)

Grafikai és képzőművészeti alkotásokból, illetve fotókból nyílt egy látványos kiállítás kedden délelőtt a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban. A „Mieink” című tárlaton megtekinthető műveket nyolc egykori madáchos diák készítette el.

Sipos Nina Vivien

Érdeklődő tanulókkal és helyi művészetkedvelőkkel telt meg kedden délelőtt a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium Fayl Frigyes Galériája, ahol nyolc egykori madáchos diák alkotásaiból nyílt egy különleges kiállítás. A tárlaton leleményes fotók, grafikai és egyéb képzőművészeti technikával készült művek tárultak a látogatók szemei elé.

Egykori diákok alkotásáiból nyílt tárlat
Egykori diákok alkotásáiból nyílt tárlat
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Egykori tehetséges tanulók remekműveit állították ki

– Egy jó pár évvel ezelőtt megálmodtuk azt, hogy mivel rengeteg tehetséges tanuló távozik a Madáchból, akik később folytatva a művészet útját sikereket érnek el, ezért Kele Szabó Ágnes tanárnő ötlete nyomán visszahívjuk őket időközönként, hogy mutassák meg, hol tartanak és mi történt velük – fogalmazott beszédében Szluka Pálné, az iskola igazgatója, majd így folytatta: – Most is, ahogy a kiállítás „Mieink” címe is mutatja, a volt tanítványaink alkotásaiból láthatunk párat. Remélem, hogy inspiráló lesz ez a végzősök számára, hiszen később is számtalan esélyük lesz az életben megmutatkozni.

A rendezvényen köszöntőt mondott még Kele Szabó Ágnes, matematika és vizuális kultúra, illetve mozgókép- és médiaismeret tanár, aki kiemelte, hogy a közönség soraiban jobbára végzős és vizuális kultúra fakultációra járó diákok ülnek, akik a tárlat megnyitóját akár egy pályaorientációs órának is tekinthetik.

– Akiket meghívtam most erre a kiállításra, ők nyolcan vannak, és nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy érettségi után is továbbhaladtak a művészet útján – közölte Kele Szabó Ágnes. A beszédét követően egyesével be is mutatta az alkotókat – akik közül páran ellátogattak az eseményre –, és a munkásságukat egy-egy előadás keretein belül mutatták be, így a nagyérdemű megismerkedhetett Ádám Gergővel, Kasza Laurával, Koczka Viktorral, Kovács Andreával, Morvai Fannival, Murár Alexandrával, Németh Nórával és Vidra Virággal.

A kiállításmegnyitó végén lehetőségük volt az érdeklődőknek, hogy szétnézzenek a galériában és személyesen beszéljenek az alkotások készítőivel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában