Google

4 órája

Mosolyogj! A Google Street View autója ismét Nógrádot pásztázza

Az elmúlt napokban újra Nógrád vármegye útjain tűnt fel a híres Street View autó, amely folyamatosan rögzíti az utcákat és a környező tájat. A Google jellegzetes, 360 fokos kamerával felszerelt járműve ezúttal Nyugat- Nógrádban rögzített.

Lukács Zsófia

Mint arról korábban beszámoltunk: az utóbbi hetekben egyre gyakrabban tűnik fel a Google Street View autója hazánk, így Nógrád vármegye útjain is. Legutóbb augusztus elején Salgótarjánban járt a Google járgánya és a térség több településén is megfordult mostanában, hogy friss képeket készítsen az informatikai óriáscég térképszolgáltatásához. A hét közepén Szendehely, Rétság, Borsosberény és Nagyoroszi környékéről is jelentették a járművet szemfüles olvasóink.

A Google Street View autój Nógrádban
A Google Street View autóját Nyugat-Nógrád több településén látták a napokban
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

A Street View egy népszerű szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy bárki virtuálisan bejárhassa a világ bármelyik utcáját. A különleges autós kamerák rendszeresen járják az ország és a világ különböző részeit, hogy naprakész képeket készítsen. A Google célja, hogy frissítse a térképek felvételeit, így a felhasználók világszerte könnyebben böngészhetik a régiót. 

Google képeken fedezheti fel lakóhelyét a jármű kamerájának köszönhetően

Mostanában Nógrád vármegye településeit is újra rögzíti, így érdemes résen lenni, hátha valaki éppen bekerül az új felvételekbe. Bár az autó elsősorban az utcákat és az épületeket rögzíti, az emberek és járművek is szerepelhetnek a felvételeken. A Google természetesen biztosítja, hogy az arcok és a rendszámtáblák felismerhetetlenek legyenek, mielőtt a képek felkerülnek az internetre.

Aki tehát Nógrád vármegye útjain közlekedik, érdemes lehet figyelni a Google autóját, és mosolyogni, mert könnyen előfordulhat, hogy a következő frissítések során éppen ő kerül a Street View felvételeire.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában