Kékfény: akcióban a nógrádi rendőrök és a tűzoltók (podcast)

Bőven akadt teendőjük az elmúlt hét során szűkebb hazánk rendőreinek és tűzoltóinak is. A szóvivők összegezték a legfontosabb tudnivalókat és eseményeket.

Sipos Nina Vivien

Mint arról Verebélyiné Illés Beáta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense beszámolt, a salgótarjáni rendőrök elfogták a napokban azt a 30 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt időszakban közel száz alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot vevőinek. A szécsényi rendőrök sem unatkoztak, mivel őrizetbe vették azt a férfit és nőt, akik több alkalommal foglaltak le különböző vendégházakban, panzióban szállást, majd az ott eltöltött éjszakák, valamint étel és italfogyasztás után fizetés nélkül távoztak.

Kékfény: bőven akadt dolguk a rendőröknek és a tűzoltóknak is a múlt héten
Kékfény: bőven akadt dolguk a rendőröknek és a tűzoltóknak is a múlt héten
Forrás: Illusztrációs fotó: MW

Podcast-adásunkban kitért arra, hogy a rendőrség különösen nagy figyelmet fordít idén is az idősek világnapjára, amelyhez kapcsolódóan bűnmegelőzési tanácsokat osztott meg velünk.

Kékfény: nem unatkoztak a nógrádi tűzoltók sem

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta portálunknak, hogy több mint harmincöt lakossági bejelentés érkezett a tűzoltóság műveletirányító központjába az elmúlt pár napban. Ahogy a rendőrök, úgy a tűzoltók nem tétlenkedtek, hiszen számos közúti balesethez, műszaki mentéshez és tűzesethez riasztották őket. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogyan tudjuk megakadályozni a lakás és konyhai tüzek kialakulását. 

A szóvivő hangsúlyozta: rendkívül fontos a szén-monoxid-érzékelő beszerzése, hiszen ezáltal megelőzhetjük, hogy baleset vagy tragédia történjen. A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan, mérgező gáz, amely alacsonyabb koncentrációban belélegezve kezdetben fejfájást, hányingert, izomgyengeséget okoz, súlyosabb esetben és magasabb koncentrációban azonban már eszméletvesztéshez és halálhoz vezet. 

A teljes beszélgetést itt hallgathatod meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában