Három csodás őszi virág, amitől szép lesz az erkélyed

A hidegebb hónapok közeledtével a balkonládákban a virágaink átállnak téli üzemmódra. Szerencsére azonban a hosszan kitartó muskátlik mellett is vannak olyan növények, amelyek szinte egészen a durva fagy beálltáig képesek színpompás hajtásokat hozni.

Ősszel új korszakába lép a természet, így a terasz, az erkély virágai is. Bár a muskátli még kitart, az egynyáriak veszítenek kissé fényükből, egyre kevesebb a virág, egyre üresebbnek tűnnek a balkonládák. Szomorkodásra azonban semmi ok: jöhetnek a csodás őszi virágok...

muskátli
A muskátli az örök kedvenc
Forrás:  Shutterstock | Illusztráció

A krizantém igen jól tűri a hideget, kellő ápolás mellett dúsan virágzik. Színpompás virágaival egyben az ősz jelképe is. Az alacsonyabb krizantémfajták balkonládákban, virágládákban is csodálatosan megmaradnak. Rendszeres locsolásukról azonban nem szabad megfeledkezni! – írja a lakáskultúra.hu.

Az egyik legkedveltebb virágunk az árvácska, a csodás színekben virító árvácska kimondottan a hűvösebb időjárást kedveli. A kerti árvácska hosszabb ideig virágzik, és fagytűrőbb is, mint a korábban elterjedt vadárvácska. Így ez a faj csodásan díszíti az erkélyt ősszel és a kemény fagyok beálltáig télen is.

Az erikák közé nagyok sok izgalmas megjelenésű faj tartozik. Közös jellemzőjük, hogy fagytűrőek, akár november közepéig is színpompássá varázsolják az erkélyt. Mivel a havazást is jól viselik, nyugodtan kint hagyhatjuk egész télire a teraszon. Arra figyeljünk, hogy mindig elegendő fényt kapjon a növény, és a földjét soha ne hagyjuk kiszáradni. Még a tavasz beköszönte előtt, azaz mielőtt megjelennének az első új hajtások, ajánlott megmetszeni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában