Nool.hu videó

2024.08.20. 18:37

Díjugrató emlékversenyt rendeztek Somoskőújfaluban (fotók, videó)

Kedden tizenkilencedik alkalommal rendeztek nagyszabású díjugrató versenyt Somoskőújfaluban, a Kakuk Lovasudvarban. A rendezvény felvette a februárban elhunyt Kakuk József nevét.

Nool.hu

Az augusztus 20-ai somoskőújfalui díjugrató verseny szép hagyományokkal büszkélkedhet és nagy népszerűségnek örvend. A nemzetközi viadalra nem csak a környék egyesületei neveznek, hanem a határon túlról is érkeznek lovasok, hogy összemérjék képességeiket. Egy év szünet elteltével, idén is rengeteg állat sorakozott a rajtnál, hogy legyőzzék a különböző magasságú akadályokat. A 700 ezer forint összdíjazású versenyre ezúttal is sok érdeklődő látogatott ki.

díjugrató verseny
A díjugrató versenyen csaknem 100 startot láthatott a közönség
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

A díjugrató versenyt Kakuk Józsefről nevezték el idén

A Nógrád vármegyei lovasélet egyik legmeghatározóbb személyisége, Kakuk József, a közismert Patyo, a verseny ötletgazdája, versenyigazgatója idén februárban hunyt el. Ápolta a vármegyében született olimpiai bronzérmes Platthy József emlékét, akiről lovas stadiont nevezett el 2006-ban és emlékművet is állíttatott a tiszteletére. Somoskőújfaluban ő alapította a Kakuk Lovasudvart, amelynek lelke és motorja volt, lószeretetét messze földön ismerték.

Örökségét nem könnyű átvenni, de remélhetőleg sokáig rendeznek még hasonló színvonalú versenyt. A gyönyörű környezet is biztosíték arra, hogy a lovasok szívesen érkeznek majd az impozáns lovasudvarba. Az első Kakuk József díjugrató emlékversenyen mintegy 100 startot láthatott a közönség.

Egyelőre fotóriporterünk, Hüvösi Csaba mesés fényképeit gyűjtöttük össze, ami csodálatosan mutatja be a lovak szépségét, ahogy igazi pegazusként repültek a különböző akadályok fölött, újra és újra ámulatba ejtve a népes közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában