Szórakozás

2024.09.12. 16:31

Szüreti felvonulást tartanak Karancslapujtőn

Sipos Nina Vivien

Karancslapujtő önkormányzata és a Karancs Kincse Közhasznú Egyesület szervezésében szüreti felvonulást tartanak szeptember 28-án, szombaton. A gyülekező a tájház udvarán lesz 12.30-kor, ahonnan a résztvevők sétálva indulnak el zenekari kísérettel a művelődési házhoz.  A zenés, táncos felvonulás lovaskocsikon, autókon 14 órakor kezdődik, végigjárva a település utcáit. A körmenetet követően 16 órakor közös táncra hívják az érdeklődőket, majd később vendégséget tartanak a közösségi házban.

Bárkinek lehetősége van a szüreti felvonuláson részt venni, amelynek feltétele a népviseletben, illetve szüreti jelmezben – például csősz – való megjelenés és az előzetes bejelentkezés. Kiskorú gyermekek részvétele csak felnőtt felügyeletével lehetséges. Akik szívesen beöltöznének, azok részvételi szándékukat szeptember 15-ig jelezhetik személyesen a Park Művelődési Házban nyitvatartási időben, a 06 20/262-6247-es telefonszámon, elektronikusan az [email protected] e-mail-címen vagy Karancslapujtő Facebook-oldalán. 

A felhívásban kiemelték: a szüreti mulatság napjára szeretnék őszi díszbe öltöztetni a falut, ezért kérik a lakosságot, hogy a felvonulás útvonalán a házak elé szüreti dekorációt készítsenek őszi termésekből, növényekből és bábukból. Mindemellett a Karancs Kincse Közhasznú Egyesület a művelődési ház és a tájház elé is tervez egy nagyobb őszi dekorációt, amelyhez gyümölcsöket, zöldségeket gyűjtenek. Akinek lehetősége van termések felajánlására, azokat a közösségi házba szeptember 26-ig, csütörtökig juttathatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában