Nool.hu videó

2024.09.10. 10:48

Börtönökbe csempésztek drogot a nógrádi dílerek - videó az elfogásról

Drogdílerek kerültek rács mögé a közelmúltban az évek óta fennálló, sikeres együttműködés eredményeként a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és több büntetés-végrehajtási intézet közös akciójában.

Nool.hu

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt, drogdílerek ellen indított büntetőeljárást a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatósága bűnszövetségben, valamint rendvédelmi szerv létesítményében elkövetett új pszichoaktív anyaggal való kereskedelem miatt.

drog, drogdíler
Rács mögé kerültek a drogdílerek
Forrás: Police.hu

Új pszichoaktív anyagot akartak árulni a drogdílerek

– Az eljárás során beszerzett adatokból a szűkebb hazánk felderítői egy budapesti és több helyi elkövetőt azonosítottak be. A gyanúsítottak több büntetés-végrehajtási intézetbe próbáltak különböző módszerekkel új pszichoaktív anyagot bejuttatni, amit a csomagok címzettjei nem csak saját használatra, hanem fogvatartott társaik közötti újra értékesítésre is használtak volna. A drog ellenértékét egy előre egyeztetett bankszámlára kellett átutalniuk a rabok hozzátartozóinak – közölte a sajtóreferens. 

Hozzátette: a vármegyei rendőr-főkapitányság és több büntetés-végrehajtási intézet együttműködésének köszönhetően számos olyan tárgyat foglaltak le, amelyekből a szakértő új pszichoaktív anyag jelenlétét mutatta ki.

Tamás-Kovács Andrea arra is kitért, az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnözői csoportot, három embert a nyomozók, valamint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai lakóhelyükön elfogták, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság is elrendelt. A büntetés-végrehajtási intézetben elítéltként fogvatartott két további bűntársat pedig gyanúsítottként hallgatták ki

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában