Egy fejlődő városért

2 órája

Esküt tett Balassagyarmat új képviselő-testülete

Megtartotta alakuló ülését Balassagyarmat új képviselő-testülete csütörtök délután. A tanácskozáson bemutatkoztak a képviselők, megválasztották az alpolgármestert, valamint a bizottsági tagok és tanácsnokok személyéről is döntöttek.

Lukács Zsófia

Csach Gábor is letette esküjét

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Csütörtök délután a Városháza dísztermében dr.Takács László, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a június 9-i választás eredményét. Mint mondta, a voksolás eredményes volt az Ipoly-parti városban, a választásra jogosultak 58,59 százaléka járult az urnákhoz, akik Csach Gábort választották polgármesternek 61,45 százalékos fölénnyel Gyenes Szilárddal szemben.

képviselő-testület
Megalakult Balassagyarmat új képviselő-testülete
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Dr. Takács László ismertette a megválasztott képviselő-testület tagjait: Adamek István, Huszár Péter, Frankó Viktória, Bárányné Dr. Balázs Mária, Dr. Szabó Géza, Münzberg Gusztáv, Dr. Kasuba Klaudia, Győri János, Borenszki Ervin, Bojtos István és Pulay Gergely.

Esküt tettek a képviselő-testület tagjai

A folytatásban esküt tett a polgármester, valamint a testület tagjai is, majd Csach Gábor ismertette a következő öt év programját. Kiemelte: a nyári választáson megerősödött a várost kormányzó "polgári szövetség". – Olyan győzelmet arattunk, amely messze meghaladta az általunk képviselt országos pártok listás eredményét. Ha csak ez utóbbiak döntöttek volna, most teljesen más testület állt volna fel, hiszen az ellenzék összességében 622 szavazattal többet kapott nálunk a listás szavazáson – ismertette a polgármester, hozzátéve: – Mégis a teljes ellenzék támogatását, a DK-tól a Momentumon, az MSZP-n és a Tisza Párton át a szélsőjobbig élvező ellenfelem 1545 szavazattal veszített, 14-szer annyival, mint 2019-ben. Tény tehát, hogy a most következő ötéves megbízatásomat támogatók harmada olyan gyarmati polgár, aki nem a FIDESZ-KDNP szavazótáborához tartozik. Érzem e felelősség súlyát: miszerint lokálpatrióta kötelességeinkre kell koncentrálnunk – fogalmazott Csach Gábor.

Hat pontból álló programjukat ismertette

Hozzátette: – Egyrészt folytatniuk kell azt az irányt, amelyben a napi politikán és a pártcsatákon felülemelkedve elsősorban Balassagyarmat biztonságos működtetésével, lankadatlan fejlesztésével, szépítésével és identitásának erősítésével kell foglalkozni. 

Másrészt józanul és racionálisan az együttműködésre kell koncentrálnunk minden, a város életét befolyásolni képes szereplővel. Mindezeket függetlenül attól, hogy éppen melyik ideológia, vagy pártszövetség van kormányon!

– Közösen végzett erőfeszítéseinknek hála – a minket körülvevő egyre több nemzetközi és gazdasági bizonytalanság ellenére – Balassagyarmat lendületesen halad egy büszke, hagyományaihoz hű, modern település létrejötte felé – hangsúlyozta Csach Gábor, aki a hat pontból álló programjukat is részletesen kifejtette.

Mint kiderült: tovább bővítik a családtámogatási programot, tovább erősítik a helyi gazdaságot, folytatják a zöldterület fejlesztést, tovább fejlesztik a sport és rekreáció tereit, modern város építésén dolgoznak és tovább erősítik a balassagyarmati identitást.

Megválasztották az alpolgármestert, a bizottsági tagokat

Csach Gábor a tanácskozáson továbbra is Huszár Pétert jelölte alpolgármesternek, amelyet a testület tagjai egyhangúlag támogattak. Az ülés folytatásában a testület döntött az illetmények és költségtérítések megállapításáról, valamint megválasztották a bizottságok tagjait és a tanácsnokokat is.

Az Ifjúsági és Családügyi Bizottság elnökének Bárányné Dr. Balázs Máriát, a Városüzemeltetési Bizottság elnökének Münzberg Gusztávot, a Közbeszerzési Bizottság elnökének dr. Szabó Gézát, a Kulturális Bizottság elnökének Frankó Viktóriát, valamint a Pénzügyi Bizottság elnökének Borenszki Ervint választották. Bárányné dr. Balázs Máriát nevezte ki a testület a társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoknak és dr. Szabó Géza lett az egészségügyi kapcsolatokért felelős tanácsnok. 

Salgótarján közgyűlése is megalakult csütörtökön, erről itt olvashattok bővebben:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában