Pink Október

2 órája

Mellrák elleni harc jegyében szerveznek programot Salgótarjánban

Folytatódnak a Pink Októberhez kapcsolódó programok szűkebb hazánkban. Balassagyarmat után a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Salgótarjánban is figyelemfelkeltő sétát és programot szervez a mellrák elleni harc jegyében október 10-én, csütörtökön.

Veres Edina

A figyelemfelkeltő séta népszerű volt Balassagyarmaton is

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amelyhez kapcsolódóan világszerte rendeznek különböző figyelemfelkeltő programokat. Szűkebb hazánkban, különösen Salgótarjánban is már több évre visszatekintő hagyománya van az ilyen megmozdulásoknak. Ahogy arról beszámoltunk, múlt hétvégén mintegy húsz motoros vitte Budapestre a nógrádi vármegyeszékhely mellrák elleni üzenetét a Pink Október bevezető eseményeként megrendezett „Motorral a mellrák ellen” című országos csillagtúra és felvonulás keretében. 

mellrák elleni séta
Kreicsi Mária, a liga elnöke részt vett a Balassagyarmaton rendezett mellrák elleni sétán is
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Emellett a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya idén is megrendezi az „Egy nap a nőkért” című figyelemfelkeltő rendezvényt  a mellrák elleni harc jegyében. Ezzel a jeligével a napokban szerveztek programot Balassagyarmaton az NVSZC Szent-Györgyi Albert Technikum közreműködésével. 

A nógrádi vármegyeszékhelyen október 10-én, csütörtökön tartanak hasonló rendezvényt, amelynek – a korábbi évektől eltérően – a salgótarjáni Vármegyeháza Madách terme ad otthont, illetve a figyelemfelkeltő séta is onnan indul majd.

Kerekasztal-beszélgetést is tartanak a mellrák elleni harc jegyében

A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatás szerint az esemény 13 órakor zenei ráhangolódással kezdődik, majd azt követően Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga (MRL) elnöke köszönti az egybegyűlteket. A résztvevők számára levetítik a Barkochba című kisfilmet, amely az orvos-beteg kommunikációt állítja középpontba. Ezután kerekasztal-beszélgetés kezdődik, ahol az érintettek dr. Prezenszki Zsuzsanna onkopszichológus irányításával mesélnek tapasztalataikról, valamint az asztalnál vendégként Sári Edina írónő is helyet foglal majd. 

A program következő részeként 14 óra 30 perckor elindul a Fő térre vezető figyelemfelkeltő séta. Az úti célt elérve 14 óra 45 perckor Kreicsi Bálint, Salgótarján polgármestere köszönti majd a megjelenteket, akikhez ezután Feketéné dr. Zeke Ildikó vármegyei tiszti főorvos intéz figyelemfelkeltő gondolatokat. Végül Kreicsi Mária, az MRL Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke ismerteti a nap üzenetét, amelyet a szelek szárnyára engednek. Zárásként a résztvevők rózsaszín virágokat helyeznek el a salgótarjáni Fő téren található virágágyásokban.

Balassagyarmaton így zajlott a séta:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában