„Büszkén mondhatom, hogy sokat változtam” – vallja a Children of Distance frontembere (videó)

A 2000-es években megalakult népszerű formáció, a Children of Distance sokak számára ismerősen csenghet, hiszen dalaik mind a mai napig több millió emberhez eljutnak. Somogyi Péter, a Children of Distance zenekar Salgótarjánban élő frontembere elárulta portálunknak, hogy mostanság is aktívan tevékenykednek, bár a zeneszerzés mellett a mindennapjaikat már a család is jócskán lefoglalja.

Sipos Nina Vivien

Sokaknak ismerős az Emlékezz Rám, a Nélküled annyira más, illetve a Kedves naplóm című zeneszámok, és nem is véletlenül. A 2000-es években megalakult és egy csapásra népszerűvé vált Children of Distance együttes legfelkapottabb dalairól van szó, amelyeket több mint tízmillióan hallgattak már meg. A zenekar tagjai, Nyári Roland (Shady), Ács Róbert (Carp-E) és Somogyi Péter (Horus) a mai napig aktívan dolgoznak újabb dalokon, attól függetlenül, hogy milyen messze élnek egymástól az országban, viszont ez egyáltalán nem kihívás a távolság gyermekeinek.

A Children of Distance zenekar Salgótarjánban élő frontemberével beszélgettünk
A Children of Distance zenekar Salgótarjánban élő frontemberével beszélgettünk
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A zeneszerzés mellett természetesen a család is lefoglalja manapság a zenészeket, azonban mindannyian fáradhatatlanul azon munkálkodnak, hogy kitűzött céljaikat mindenáron elérjék. Portálunk munkatársa Somogyi Péterrel beszélgetett, akiről bizony kevesen tudják, hogy már öt éve Salgótarjánban él csodaszép modell feleségével, valamint két és fél éves kislányukkal.

Nógrádba költözött a Children of Distance frontembere

– Mi hárman arról vagyunk híresek, hogy a klipforgatásokon találjuk meg a párjainkat. Szoktunk is ezzel viccelődni a srácokkal a zenekaron belül – mesélte nevetve Somogyi Peti. – Sokat jártunk régen Budapestre forgatni, és ott egyszer statisztaként megismertem a feleségemet, aki a rendező jó barátja volt. Miután összejöttünk, egy idő után kezdett furcsa lenni, hogy külön élünk, ráadásul nem is tudtuk gyakran találkozni, hiszen én Szűcsiben laktam, ő pedig Salgótarjánban. Végül Tarjánban költöztünk össze, és így kerültem én ide, Nógrád vármegyébe.

A Children of Distance együttes létrejötte óta már tizennyolc esztendő telt el, és mára már családos emberek lettek a tagok, ugyanis Robinak két gyermeke, Petinek pedig egy kislánya született az évek alatt. Kiderült, a mindennapjaik sem úgy néznek már ki, mint régebben, ennek ellenére továbbra is elszántan foglalkoznak a zenéléssel, a dalírással, és ami a legfontosabb, a családjaikkal.

A gyerekszobában vették fel a dalaikat

– Kicsit megöregedtünk... Ha mondhatom így, átmentünk apukába, és az életünk jelentős részét most a gyerekek teszik ki – közölte Somogyi Peti, majd így folytatta: – A kicsi mellett a hétköznapjaimat dalszerzéssel, videóvágással és grafikai munkákkal töltöm, na meg persze a zenekarral közösen megalapítottuk nemrég a Blackwood Studiot Salgótarjánban, ami jócskán lefoglal mindannyiunkat.

Kiemelte: a formáció régóta dédelgetett álma volt, hogy egy hangstúdiót hozzanak létre, idén pedig sikerült is megvalósítaniuk egyik kitűzött céljukat.

– Korábban a gyerekszobában volt kiépítve a hangstúdió, amelyet most egy új helyszínre költöztettünk át. Ott javarészt a Childrennel vettünk fel dalokat, illetve számos kezdő és profi előadó is jött hozzánk, de már kezdte kinőni magát ez az egész, ezért is alapítottuk meg a hangműhelyt – magyarázta a rapper, hozzátéve: – Én amúgy is mindig szerettem volna fiatal tehetségekkel foglalkozni, meg a háttérmunka is vonzott, így ez most végre megadatott.

Újabb tervek vannak kilátásban

Somogyi Peti elárulta portálunknak, hogy a Children of Distance továbbra is folytatja tevékenységét, attól függetlenül, hogy mára másabb lett a tagok élete és prioritása, mint anno volt. A jövőbeli tervei között szerepel továbbá az is, hogy kiad egy szólólemezt, amelyen már aktívan el is kezdett dolgozni. 

– Engem a család téma nagyon izgat, erről sokat is írok dalokat mostanában. Nem tudtam magamról, hogy ennyire családcentrikus vagyok, mert amikor még nagy „rock and roll” életet éltünk, akkor másképp gondolkodtunk. Úgy voltam vele, hogy „jajj, nekem nem kell gyerek”, elég a világnak bőven, ha csak én vagyok. Azok azért teljesen más idők voltak, de büszkén mondhatom, hogy sokat változtam azóta – vallotta be a családapa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában