Nool.hu videó

2024.08.15. 19:57

Elismerést vehetett át lelkiismeretes munkájáért a nyugalmazott etesi igazgató (videó)

A helyi önkormányzat szervezésében a közelmúltban tartották meg az etesi falunapot, amelynek megnyitóján ünnepélyes keretek között adták át az Etes Községért Emlékplakettet. Az elismerést idén Szűcsné Mátrai Éva vehette át, aki hosszú évek óta meghatározó szerepet tölt be a település életében.

Sipos Nina Vivien

A közelmúltban megrendezett etesi falunapon a főzőverseny eredményhirdetését követően Matúz Gábor polgármester nyitotta meg ünnepélyes keretek között a rendezvényt. Ezt követően pedig a hagyományokhoz hűen átadták az Etes Községért Emlékplakettet, amelyet az idei évben Szűcsné Mátrai Évának ítéltek oda, aki hosszú esztendők óta meghatározó szerepet tölt be a község életében. Mint az eseményen is elmondták: az elismerést a településen végzett, évtizedeken átívelő lelkiismeretes munkájáért és rendszeres közösségi tevékenységéért kapta.

Az etesi falunapon vehette át az elismerést Szűcsné Mátrai Éva
Az etesi falunapon vehette át az elismerést Szűcsné Mátrai Éva
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Elismerést érdemelt odaadó munkája

A zagyvapálfalvai származású Szűcsné Mátrai Éva rengeteg gyermeket vezetett már be a matematika rejtelmeibe, hiszen 1976. szeptember 1-je óta tanít az etesi általános iskolában. Tizennyolc éves korában kezdett el napközis tanítóként dolgozni, s mint portálunknak is elmondta, meg kellett másznia a szamárlétrát, mire az intézmény matekszakos tanára és igazgatója lett. 2000-től egészen nyugdíjba vonulásáig vezette az iskolát, amelyet mindig igyekezett pályázatok útján szebbé és korszerűbbé tenni a fiatalok, illetve a kollégái számára is. Portálunknak elmondta: a mai napig sem tudott elszakadni szeretett hivatásától, ugyanis még szabadidejében most is tanítja az etesi gyermekeket.

Mindemellett számos társadalmi és közösségi munkát folytatott Etesen az évek alatt, például több ciklus óta tagja már a helyi képviselő-testületnek, továbbá odaadóan segített mindig a falubeli rendezvények megszervezésében, lebonyolításában. Jelenleg elnöke az Etesi Kertbarátok Körének és immár tizennégy éve szakmai vezetője a Didaktika Egyesület által működtetett Kilátó Tanodának, ahol a helyi hátrányos helyzetű gyermekeket fogják össze és mentorálják.

Ezen okokból, valamint a lakosság érdekében végzett sokrétű és lelkiismeretes tevékenységéért vehetett át a falunapon kitüntetést Zéti Gábortól, az Etes Községért Közalapítvány elnökétől.

Meghatódott, hogy ő kapta az elismerést

– Először nagyon meglepődtem, hogy megkaptam ezt az elismerést, mivel nem gondoltam volna, hogy jelölni fognak rá. Őszintén szólva mikor hívott az Etes Községért Közalapítvány elnöke ezzel kapcsolatban, meg is hatódtam egy kicsit – válaszolta Szűcsné Mátrai Éva arra a kérdésünkre, hogy miként reagált, mikor megtudta, hogy neki ítélték oda az emlékplakettet.

Hozzáfűzte: sokat jelent számára, hogy a több évtizedes munkáját ilyen módon köszönték meg, és csak remélni tudja, hogy ezután is még nagyon sokáig a helyi közösség, a gyerekek, illetve a település segítségére, hasznára lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában