Nool.hu videó

2023.07.09. 16:15

Sorra dőltek a bábuk: átadták a felújított mátraszőlősi tekepályát (videó)

Mint arról már beszámoltunk: ünnepélyes keretek között adták át a felújított tekepályát Mátraszőlősön szombaton. A köszöntő beszédek, majd később a pezsgős poharakkal való koccintás után a jelenlévők közül többen azonnal golyót ragadtak, hogy elgurítva azt ledöntsék a pálya végén sorakozó bábukat.

Veres Edina

Többen örömmel megmérettették ügyességüket

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Beszédében Nagy Ádám, Mátraszőlős polgármestere felidézte, hogy a félig-meddig megörökölt épület – a tető kivételével – mennyire rossz állapotban volt a felújítás előtt. Mint mondta: a belső falak, a nyílászárók és a burkolatok teljesen a hetvenes évek állapotát tükrözték, meg voltak rongálva, de hiányoztak például a vezetékek, vagy épp a plafon is.

– Innen indultunk el három évvel ezelőtt. Egy Belügyminisztérium által kiírt pályázaton húszmillió forintos támogatást sikerült nyernünk, amely összeghez az önkormányzatnak négymillió forint önerőt kellett biztosítania. Ez még a koronavírus-járvány idején történt, amikor az alpolgármester és a képviselő-testület minden tagja lemondott a tiszteletdíjáról. A saját forrás teljes részét ez a pénzmaradvány biztosította abban a szűkös és nehéz időszakban – fejtette ki Nagy Ádám, aki azt is elárulta, hogy önerőből fedezték az ingatlan külső felújításának a munkálatait, amelyeknek a kivitelezése a helyi közfoglalkoztatottak keze munkáját dicséri javarészt. 

A községvezető kiemelte még Balázs Kálmán alpolgármestert is, aki időt és energiát nem kímélve vállalt oroszlánrészt a tekepálya épületének villanyszerelési teendőiben. Végül hozzátette: a pályázat keretén belül az udvaron egy mászókát is telepítettek a gyerekeknek.

Az NB II-es minősítést szerzett tekepálya jövőjével kapcsolatban Nagy Ádám kifejtette: természetesen nem tartják majd nyitva minden nap. Véleménye szerint a legideálisabb az lenne, ha egy tekeegyesület venné birtokba a felújított létesítményt. Másik megoldásként említette az épület kiadását egy vállalkozó számára, aki azt a továbbiakban, mint egy, a tekepálya nyújtotta „bónusszal ellátott” vendéglátó egységként üzemeltethetné.

A mátraszőlősieken a sor, hogy megtöltsék élettel a tekepályát és a közösségi teret

Nagy Ádám kiemelte azt is, hogy mindenképp tovább kívánják fejleszteni az épület külső területét, amelyet kifejezetten a sportolás és a szabadidő hasznos eltöltéséhez terveznek berendezni. Így például pingpong asztalokat szeretnének kihelyezni, illetve egy salakos vagy műfüves pályát is kialakítanának később.

Az eseményen Becsó Zsolt,  a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: örül annak, hogy a Belügyminisztérium részéről volt – és reményei szerint a jövőben is lesz – egy olyan pályázat, ami megteremti a kistelepüléseknek a lehetőséget a sportcélú létesítmények felújítására is. Becsó Zsolt emellett azt is kiemelte, hogy a mátraszőlősi objektum több mint egy tekepálya, hiszen nem csupán a sportolás iránti szükségleteket elégítheti ki, hanem egy közösségi tér is egyben.

– Azt gondolom, hogy valóban jó lenne, ha a településnek ismét lehetne egy tekecsapata, hiszen 1979-ben megyei bajnoki címet is szerzett Mátraszőlős ebben a sportágban. Ugyanakkor emellett természetesen a település lakói és látogatói is igénybe vehetik ezt a fajta szolgáltatást – húzta alá az országgyűlési képviselő, aki arra kérte a település lakóit, hogy töltsék meg élettel a felújított közösségi teret.

Ezután Becsó Zsolt szót ejtett az elmúlt években megvalósult mátraszőlősi beruházásokról, valamint azokról a jelentősebb, nagyságrendileg közel 200 milliós fejlesztésekről is, amelyek a településen elindulnak majd. Az országgyűlési képviselő zárásként a polgármestert a terveikkel kapcsolatban támogatásáról biztosította, hozzátéve: a szomszédunkban zajló háborúból és egyéb nehézségekből fakadóan jelenleg kevesebb lehetőség nyílik a tekepályához hasonló fejlesztések támogatására. Ugyanakkor bízik benne, hogy előbb-utóbb visszatalálhatnak majd arra az útra, amelynek köszönhetően éveken keresztül – főleg 2010-et követően – tudott járni az ország, azon belül pedig a térség is, és újra megnyílnak azok a lehetőségek, amelyek segítségével megvalósulhat például a már említett, a szabadidő hasznos eltöltését célzó mátraszőlősi fejlesztés is.

A beszédek elhangzása után állófogadással és pezsgős koccintással ünnepelték a felújított tekepálya átadását a megjelentek, akik közül többen örömmel megmérettették ügyességüket és próbálták ledönteni a bábukat az elgurított golyó segítségével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában